Računalništvo, telefonija
24.07.2008 08:37
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglasna akcija za novo Mazdo5 presegla vsa pričakovanja

Pol leta po tem, ko je najbolj obiskana slovenska spletna stran Najdi.si javnosti prvič predstavila novo slovensko spletno oglaševalsko omrežje ADpartner in vanjo povabila prve založnike, šteje mreža že skoraj 500 zadovoljnih založnikov z več kot 700 različnimi spletnimi mesti in več kot 150 zadovoljnih oglaševalcev.

Eden slednjih je verjetno tudi naročnik oglasne akcije za novo Mazdo5, za katero je bilo izdelanih 6 različnih oglasnih akcij, ki so komunicirale brezplačno testno vožnjo, ugodno financiranje/leasing, družinski avto, vozne lastnosti, varnost, kakovost in dinamičnost. V ta namen je bilo izdelanih 290 različnih kreativ oglasov, ki so jih pripravili Najdi.si-jevi strokovnjaki. Da bi zagotovili kar največjo učinkovitost oglaševanja, so bile poleg oglasov v omrežju ADpartner na vstopno stran Najdi.si dodane tudi tri različne sponzorirane novosti.

In končni izplen oglasne akcije? 31.025 realiziranih klikov, 28.152 različnih obiskovalcev, vsak obiskovalec spletne strani si je v povprečju ogledal 4,5 strani, 139.612 ogledov strani Mazda, 43 naročil na testno vožnjo in 7 prodanih avtomobilov več v primerjavi z mesecem majem, ko ni bilo oglasne akcije.

Po besedah naročnika je celostna oglasna akcija Mazda v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami v vseh pogledih presegla njihova pričakovanja. Aleš Marguč, vodja prodaje in marketinga, Mazda Motor Slovenija, d. o. o., pojasnjuje: »Pri Mazdi smo se za tovrstno spletno marketinško akcijo odločili prvič in predvsem na pobudo Najdi.si. Obljube o odzivih so bile velike, rezultati še mnogo boljši. Na ta način smo korektno dodatno podprli predstavitev novega Mazdinega družinskega enoprostorca, Mazde5. Odlična obiskanost Mazdine spletne strani je povzročila večji obisk prodajnih salonov in posledično še boljšo prodajo nove Mazde5.«


Prijavi napako v članku