Računalništvo, telefonija
22.04.2016 14:44

Deli z drugimi:

Share

Odprte prijave na mednarodno Poletno šolo CREA

Študentje pozor! Do 17. maja 2016 se lahko prijavite na brezplačno Poletno šolo CREA in pridobite 3 kreditne točke! Poletna šola CREA bo potekala od 19. do 29. julija 2016, v so-organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije.
Odprte prijave na mednarodno Poletno šolo CREA
Odprte prijave na mednarodno Poletno šolo CREA

CREA 2016 je desetdnevni program za študente, na katerem boste pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter razvili svoje start-up podjetje. K prijavi vabimo ekipe z oblikovano poslovno idejo, da nadgradite oblikovalski vidik in s tem uporabniško izkušnjo storitve oziroma produkta, poslovni model ter predstavitev vaše ideje (ang. pitch). Prav tako vabljeni študenti posamezniki, s poslovno idejo ali brez nje, saj lahko skupaj z ostalimi udeleženci sestavite novo ekipo ali pa se pridružite obstoječi, ki išče prav vaša znanja in zanos. Z uspešno zaključeno poletno šolo boste pridobili 3 kreditne točke, najboljši pa boste imeli priložnost sodelovati tudi na mednarodnem podjetniškem dogodku.

Tema letošnje poletne šole CREA 2016 je Zelena prihodnost in se navezuje na Ljubljano, nosilko naziva Zelena prestolnica Evrope 2016, ki poudarja pomen novih produktov in storitev, ki doprinesejo k bolj trajnostni prihodnosti.

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov:

  • 19. do 29. julij 2016, desetdnevni intenzivni program, ki združuje področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja,
  • 1. avgust do 27. september 2016, individualno delo skupin (prototipiranje), svetovanje mentorjev bo na voljo preko spletnih orodij,
  • 28. do 29. september 2016, zaključni program razvoja prototipa in izbor zmagovalnih ekip.

Predstavniki zmagovalnih ekip bodo oktobra 2016 svoje ideje predstavili mednarodni javnosti v sklopu tekmovanja »ICT Business Idea Contest«.

Udeležba na poletni šoli CREA 2016 je brezplačna, kar velja tudi za prehrano v času poletne šole, za večino družabnih aktivnosti in namestitev študentov iz tujine.

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na Tino Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si) ali Aidana Cerarja (aidan.cerar@ljubljana.si).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku