Obvestila podjetij
20.08.2021 15:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odlične slušalke Huawei FreeBuds 4 nudijo popolnoma novo izkušnjo

Huaweieve nove slušalke odprtega tipa FreeBuds 4 so dobile številne pohvale po zaslugi aktivnega odpravljanja hrupa (ANC) druge generacije, zvoka visoke ločljivosti in udobnosti nošenja.

Imamo različno velika in oblikovana ušesa, medtem ko so pogoji uporabe slušalk vsakič drugačni, zato lahko kakovost zvoka istega para slušalk vsak dojame drugače. Kaj storiti, da bi vsak »slišal« najboljši možni zvok, je dolgo begalo inženirje podjetja Huawei. Rešitev so našli v naboru prilagojenih zvočnih tehnologij, tehnologiji ujemanja ušesom (AEM) in profesionalnimi nastavitvami zvoka.

Ko se slušalke prilagodijo obliki ušesa

Razlike v obliki in velikost ušes vplivajo na zatesnjenost ušesnega kanala, zato različni uporabniki nimajo enake zvočne izkušnje kljub uporabi istega para ušesnih čepkov. Večja ušesa imajo največkrat tudi širši slušni kanal in ker je širši razmik do vanj nameščenega čepka, se del zvoka izmuzne, slabša pa je tudi slušnost nizkih tonov. Nasprotno so ti pri uporabnikih z manjšimi ušesi s tesneje prilegajočimi čepki neprimerno bolj poudarjeni, kar prav tako ne vpliva najbolje na kakovost zvoka.

V slušalkah Huawei FreeBuds 4 je bila zato prvič predstavljena tehnologija AEM, ki s samodejnim zaznavanjem oblike ušesa in načina nošenja inteligentno optimizira zvočni učinek ter omogoči dosledno in visoko kakovost zvoka ne glede na okoliščine uporabe. Slušalke samodejno z zvočnimi valovi določijo obliko ušesnega kanala trenutnega uporabnika in kako tesno se prilagajajo. Na podlagi pridobljenih podatkov nato samodejno prilagodijo zvočne nastavitve, ki učinkovito nadomestijo izgube zvoka zaradi različnih velikosti ušes in načinov nošenja.

Trije načini odpravljanja hrupa za optimalno zvočno izkušnjo

Da bi bila raba slušalk kar se da preprosta, jih je Huawei opremil s tremi profesionalnimi načini izenačevalnika zvočnih frekvenc za popolno predvajanje skladb različnih glasbenih zvrsti. Nizki toni in druge zvočne frekvence so v privzetem načinu uravnotežene, da zadostijo potrebam večine. Na voljo sta še dva načina. Prvi okrepi nizke tone in ponudi poglobljen zvočni učinek, medtem ko način s poudarjenimi visokimi poveča občutljivost slušalk na visoke tone. Zven zvoka je v tem primeru bogatejši z bolje slišnimi podrobnostmi visokih tonov. S tremi raznolikimi načini nam je Huawei ponudil možnost, da zvok preprosteje in hitreje prilagodimo svojemu pogledu na kakovost zvoka.

Profesionalna zasnova za zvok visoke kakovosti

Kar zadeva zmogljivosti reprodukcije nizkih tonov, so slušalke Huawei FreeBuds 4 opremljene z novo razvitim pogonom za izboljšanje nizkih tonov, basovsko cevjo in elektroniko, ki skupaj tvorijo zaprto zvočno votlino. V primerjavi s slušalkami Huawei FreeBuds 3 se lahko pohvalijo z bistveno boljšo zrakotesnostjo in zvočnim tlakom, medtem ko je prostornina basovske cevi večja za 15 %, kar zagotavlja okrepljen resonančni učinek med zrakom in prepono.

Slušalke Huawei FreeBuds 4 uporabljajo kompozitno membrano iz tekočega kristala (LCP), ki podpira frekvenčno območje do 40 kHz in zagotavlja zvok visoke ločljivosti. Zaradi reprodukcije visokih tonov praktično brez izgube kakovosti, ti zvenijo bogatejše in polnejše. Poleg tega so slušalke opremljene s 14,3 mm dinamičnim gonilnikom za bogatejše in bolj globoke nizke tone.

Poleg kakovostnih strojnih komponent Huawei kakovost zvoka zagotavlja tudi s pomočjo funkcij programske opreme, saj je pri oblikovanju zvočnih naprav vedno osredotočen na zagotavljanje vrhunske izkušnje rabe.

Široki ekosistem naprav Huawei

Huawei je nedavno poleg brezžičnih slušalk FreeBuds 4, sicer predstavil pametne ure družine Watch 3, ki so že dostopne na trgu, pametne zapestnice Band 6, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad, ki obsega modele MatePad Pro in MatePad 11 ter računalniška monitorja MateView in MateView GT, ki se pridružujeta 23,8-palčnemu modelu Huawei FullView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Vas zanima več iz te teme?
brezžične slušalke Huawei Huawei FreeBud 4i

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več