Računalništvo, telefonija
04.05.2020 06:24
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odlična novica za uporabnike telefona Nokia 1 Plus

Odlična novica za uporabnike telefona Nokia 1 Plus!
Odlična novica za uporabnike telefona Nokia 1 Plus!

Podjetje HMD Global je pred dobrim letom dni prestavilo nadvse zanimiv pametni mobilni telefon Nokia 1 Plus. Telefon temelji na osnovi mobilne platforme Android Go, kar pomeni, da je kljub šibkejši strojni opremi še vedno nadvse uporaben. Mobilna platforma Android Go je namreč namenjena cenejšim mobilnim napravam, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub temu pa je ta različica mobilnega operacijskega sistema Android opremljena z grafično precej všečnimi storitvami in programi, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše.

Na srečo podjetje HMD Global ni pozabilo na uporabnike pametnega mobilnega telefona Nokia 1 Plus, saj zanje pripravila nadgradnjo na Android 10 (Go Edition). Tu gre za večjo pridobitev, saj novost uporabnikom prinaša popolnoma novo uporabniško izkušnjo zahvaljujoč številnim funkcijam, ki so na voljo zgolj v navezi z najnovejšim Androidom. Prvi val uporabnikov bo novi Android 10 (Go Edition) prejel že maja (Slovenije ni med njimi), preostali uporabniki širom sveta pa naj bi nadgradnjo prejeli v naslednjih nekaj tednih oziroma mesecih.

Novi Android 10 (Go Edition) bo uporabnikom pametnega mobilnega telefona Nokia 1 Plus na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava “obvestila” sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah. Posodobitev na novi Android 10 se bo nedvomno splačala, saj bomo z njo pridobili vrsto uporabnih novosti in možnosti. Med njimi najbolj izstopajo prenovljena aplikacija za zajem fotografij, novi vmesnik za upravljanje z gestami, možnost uporabe dodatnega obraza za odklepanje naprave ter druge manjše izboljšave, vključno s številnimi privzetimi aplikacijami in tistimi, ki so že prednameščene.


Prijavi napako v članku