Računalništvo, telefonija
02.01.2013 15:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odklepanje avtomobila z mobilnim telefonom

Južnokorejski avtomobilski proizvajalec Hyundai bo seznam uporabnih funkcij mobilnih telefonov kmalu razširil, saj jih bo mogoče uporabljati celo za namene upravljanja z avtomobili. Prvi pametni avtomobili z možnostjo povezave z mobilnimi telefoni s tehnologijo NFC bodo prišli na trg predvidoma leta 2015.
Avtomobili in pametni mobilni telefoni bodo kmalu postali neločljivi!
Avtomobili in pametni mobilni telefoni bodo kmalu postali neločljivi!

Pametne mobilne telefone nosimo s seboj skoraj na vsakem koraku, saj nam tekom dneva pridejo prav za številna opravila, kot so na primer deskanje po svetovnem spletu, dostop do e-bančništva, fotografiranje, navigacija in še mnogo več. Južnokorejski avtomobilski proizvajalec Hyundai bo seznam uporabnih funkcij mobilnih telefonov kmalu še razširil, saj jih bo mogoče uporabljati celo za namene upravljanja z avtomobili.

Kako se pametni mobilni telefoni s tehnologijo NFC obnesejo v vlogi „avtomobilskih ključev“, je podjetje Hyundai že predstavilo v navezi z avtomobilom i30. Z njimi je bilo mogoče odkleniti avtomobil ter ga v navezi s centralnim avtomobilskim računalnikom s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom preobraziti v čistokrvno večpredstavnostno centralo. Avtomobil je preko pametnega mobilnega telefona celo prepoznal voznika in mu samodejno nastavil sedež ter prižgal priljubljeno radijsko postajo.

Prvi pametni avtomobili z možnostjo povezave z mobilnimi telefoni s tehnologijo NFC bodo prišli na trg predvidoma leta 2015. Do tedaj pa bomo tehnologijo NFC uporabljali bolj kot ne le za brezstično plačevanje.


Prijavi napako v članku