Digitalizacija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
01.04.2022 06:50
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Od švedskega startupa do globalnega tehnološkega podjetja: Johan Birgersson po 14 letih zapušča mesto izvršnega direktorja skupine EasyPark

Po številnih stopnjah rasti in 14 uspešnih letih na mestu izvršnega direktorja skupine EasyPark se je Johan Birgersson odločil, da odstopi s svojega položaja ter s tem prepusti vodenje nove dobe skupine še enemu vizionarju.
Cameron Clayton (levo) in Johan Birgersson
Cameron Clayton (levo) in Johan Birgersson

Cameron Clayton, ki je bil prej izvršni direktor družbe The Weather Company, bo z 19. aprilom 2022 prevzel mesto izvršnega direktorja skupine EasyPark. Johan Birgersson bo nadaljeval poslanstvo višjega svetovalca tako Camerona Claytona kot upravnega odbora.

Johan Birgersson je skupino EasyPark uspešno vodil 14 let, kar je edinstveno dolgo obdobje. Pred časom je Johan nakazal upravnemu odboru, da je pripravljen odstopiti s položaja izvršnega direktorja, ko bo nastopil pravi čas ter ko bo izoblikovan tehten in strateški načrt nasledstva. Po strukturiranem postopku za zagotovitev naslednika je upravni odbor imenoval Camerona Claytona za novega izvršnega direktorja skupine EasyPark.

Vodenje z zgledom: ko se vrednote pretvorijo v dejanja

»Vodenje skupine EasyPark Group mi je bilo v veliko čast, prav tako pa gre za fantastičen čas v mojem življenju. V tem času smo od švedskega startupa prišli do tega, kjer smo danes – globalnega, tehnološkega podjetja, ki je vodilno na svojem trgu. Odstop ni bila lahka odločitev, vendar sem dosegel svoje sanje: popeljati EasyPark iz nordijskih v več kot 20 evropskih držav ter lani tudi v Združeno kraljestvo in čez Atlantik v ZDA. Rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili timsko delo in cenili timski trud. Prepričan sem, da je ekipa pripravljena in več kot sposobna prevzeti naslednje poglavje uspešne globalne rasti EasyParka, pravi Johan Birgersson,« izvršni direktor skupine EasyPark.

»Johanova predanost in bilanca uspehov v operativni odličnosti je impresivna. Zmeraj je vodil od spredaj ter s svojim vedenjem in odločitvami dajal zgled, kako se vrednote pretvorijo v dejanja. To je omogočilo, da je skupina EasyPark postala globalni narekovalec tempa v digitalnih parkirnih storitvah. V imenu upravnega odbora bi se rad zahvalil Johanu za vse, kar je v letih storil kot izvršni direktor,« pravi predsednik uprave Niklas Savander.

Spremembe na slovenskih tleh; novosti za poslovne uporabnike

V EasyPark Slovenija ne bo prišlo do kadrovskih menjav, v mobilni aplikaciji EasyPark pa je že pričela delovati nova funkcija mobilne storitve, ki jo na področju upravljanja stroškov parkiranja podjetij in polnjenja električnih vozil pri nas omogoča le EasyPark. Poslovnim uporabnikom je omogočeno prejemanje original računa, tako da bodo stroške plačila parkirnine in polnjenja električnih vozil lažje beležile in izplačevale tudi korporacije. Direktor EasyPark Slovenija Uroš Maklič navaja, da bodo še naprej sledili najnovejšim standardom in tehnologijam, nenehno izboljševali funkcije znotraj aplikacije, zagotavljali najboljšo uporabniško izkušnjo ter se še naprej širili po svetu. Johana Birgerssona vidi kot izjemnega futurista, ki je skupino EasyPark zmeraj vodil po svojih visokih trajnostnih in družbeno odgovornih načelih, ko je postavljal nove smernice na področju digitalnih mobilnih storitev pa je na prvo mesto zmeraj postavljal družbo ter s tem vztrajno lajšal življenja v mestih. Zato pozdravlja, dodaja, da Johan ostaja ključni svetovalec skupine, medtem ko se veseli Camerona Claytona, za katerega meni, da je vizionar na večih tehnoloških področjih.

Od največjega zasebnega vremenskega podjetja do vodilnega ponudnika digitalnih mobilnih storitev

Cameron Clayton ima dolgoletne izkušnje iz tehnološkega podjetja in vodilnih svetovnih organizacij, nazadnje kot izvršni direktor največjega zasebnega vremenskega podjetja na svetu The Weather Company.

Weather.com (The Weather Channel) je uvrstil med 10 top spletnih mest na svetu, podjetje je pripeljal tudi do partnerstva z Applom in Androidom, zaradi česar je aplikacija Weather postala tretja najbolj prenesena aplikacija na svetu. Poleg tega je bil generalni direktor IBM- ovega partnerskega ekosistema ter uspešno pomagal pri IBM-ovi integraciji vodilnega ponudnika odprtokodne programske opreme za podjetja Red Hat pri gradnji Red Hat Marketplace.

»Počaščen sem za priložnost, da lahko skupino EasyPark peljem naprej. Podjetje ima izjemno zgodovino in res sem navdušen nad močno kulturo in predanostjo vseh zaposlenih. S prevzemom skupine PARK NOW je EasyPark na dobri poti, da pomaga mestom po vsem svetu, da postanejo bolj primerna za življenje. Pred nami je zelo svetla prihodnost in veselim se, da bom del te poti,« zaključuje Cameron Clayton.

»Prevzem skupine PARK NOW Group od BMW Group in Daimler Mobility je omogočil veliko širitev globalnega odtisa skupine EasyPark. Cameronove izkušnje s poslovno, produktno in tehnološko strategijo skupaj z močno željo in sposobnostjo izgradnje visoko-zmogljivih ekip bodo za podjetje velika prednost,« dodaja Niklas Savander, predsednik uprave. Cameron Clayton bo svojo vlogo izvršnega direktorja prevzel 19. aprila 2022. Johan Birgersson bo nadaljeval svoje poslanstvo kot višji svetovalec Camerona in upravnega odbora.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem EasyPark (Pristno).
Vas zanima več iz te teme?
EasyPark


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več