Računalništvo, telefonija
06.02.2017 08:00

Deli z drugimi:

Share

Od selfieja do samoizražanja

Od selfieja do samoizražanja
Od selfieja do samoizražanja

Galerija Saatchi in Huawei, ki je tretji največji proizvajalec pametnih telefonov v svetu, sta naznanila skupno sodelovanje pri pripravi razstave »Od Selfieja do samoizražanja« (ang. From Selfie to Self-Expression), ki bo raziskovala selfije kot obliko umetniškega izražanja. To je prva razstava, ki bo raziskovala zgodovino selfija vse od prvih začetkov do danes. Gre za umetniški izkaz kreativnemu potencialu te oblike samoizražanja, ki je pogosto v posmeh.

Razstava bo osvetlila vse večjo vlogo telefona kot medija umetnosti za samoizražanje skozi delo izbranih britanskih fotografov, ki bodo z uporabo najnovejšega Huawei pametnega telefona z dvojno kamero Leica ustvarjali nova dela.

Poleg del vplivnih umetnikov bodo prikazani tudi selfiji, posneti v času digitalne dobe – od najbolj estetskih do tistih, ki mejijo na norost in nevarnost.

Huawei je s partnerstvom z Galerijo Saatchi dokazal svojo zavezanost k rasti svoje blagovne znamke v Veliki Britaniji in podporo kreativnemu izražanju skozi fotografijo na vsakem koraku. Gre za korak v svet umetnosti in fotografije, ki ga je Huawei začel v letu 2016 s serijo telefonov P, pri kateri so dvojno kamero zasnovali skupaj z ikoničnim fotografskim podjetjem Leica.

Razstava bo na ogled od 31. marca do 30. maja.

V galeriji se lahko pojavi tudi vaš selfie: #SaatchiSelfie

Skupaj z razstavo pa sta Saatchi Gallery in Huawei združila moči in ponudila možnost vsem umetnikom, fotografom in drugim zainteresiranim, da sodelujejo s svojimi kreativnimi selfiji in tako dobijo priložnost, da se predstavijo v Galeriji Saatchi. 10 izbranih zmagovalcev bo poleg prostora na razstavi prejelo tudi najnovejši Huaweijev telefon, izbrani zmagovalec pa bo prejel še dodatno fotografsko priložnost. Vse podrobnosti so dostopne na: http://www.saatchigallery.com/selfie.

»Po več kot desetletju razvoja fotografije pametnih telefonov, smo dosegli pomembno točko. Ne le, da so selfiji izraz dokumentiranja naših življenj, gre za prikaz naše osebnosti skozi kreativo fotografije. Pametni telefon je orodje umetniškega izražanja. Selfie generacija postaja Generacija Samoizražanja, v kateri vsak išče svoj način, da se samoizrazi skozi orodje, ki ga imamo vedno pri roki: pametni telefon,« zaključi Glory Zhang, direktorica marketinga pri Huawei Consumer Business.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku