Računalništvo, telefonija
16.09.2019 07:10
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Od čudeža rojstva do mirne gorske pokrajine: Priznani fotografi izbrali najboljše fotografije narejene s telefoni Huawei

Od čudeža rojstva do mirne gorske pokrajine: Priznani fotografi izbrali najboljše fotografije narejene s telefoni Huawei
Od čudeža rojstva do mirne gorske pokrajine: Priznani fotografi izbrali najboljše fotografije narejene s telefoni Huawei

Skrbno izbrana žirija strokovnjakov in fotografov ni imela lahkega dela, saj so morali pregledati 123.478 fotografij. Najbolj jih je navdušil fotografija Češkega avtorja za naslovom, »dan, ko se je rodila moja hči« (originalno: Den kdy se mi narodila dcera). Avtor je prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei Matebook 13, uro Huawei WatchGT in bon za Trip Advisor vreden 250 evrov.


Poleg nenehnega razvoja naprav in prizadevanju za najboljšo fotografsko izkušnjo, Huawei ceni ljubitelje fotografije in videa ter obetavne talente. Zato so organizirali fotografski natečaj Huawei InFocus Awards 2019 za uporabnike pametnih telefonom Huawei. Med vsemi prispelimi fotografijami je žirija izbrala najboljše ter razglasila dobitnike glavne nagrade in nagrad v petih fotografskih kategorijah, #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj.

Uporabniki so na spletni strani natečaja objavili več kot 123 tisoč del, od tega jih je bilo 2245 iz Slovenije. Države z največ prijavljenimi so Turčija, Litva, Poljska in Bolgarija. Dejavni pa nisi bili samo udeleženci natečaja, temveč tudi uporabniki spleta, ki so za svoje favorite glasovali 718.068-krat.

»Nagradni natečaj Huawei Infocus dokazuje, da so mobilne fotografije primerljive tistim, ki so posnete s profesionalno fotografsko opremo in prav tako zaslužijo, da se na ogled postavijo v umetniških galerijah. Ogromno odličnih fotografij smo videli in težko je bilo izbrati najboljšo. Prepričala pa so nas čustva zmagovalne fotografije. Porod je namreč ena od najbolj pomembnih stvari v življenju.« Yanmin Wang, predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE &Nordic.

Glavna nagrada (Grand prix)

Člani žirij so izbrali zgodbo, »dan, ko se je rodila moja hči« (originalno: »Den kdy se mi narodila dcera«). Avtor je prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei Matebook 13, uro Huawei Watch GT in bon za Trip Advisor vreden 250 evrov. Fotografija bo tudi teden dni objavljena na nacionalnih spletnih straneh Trip Adviser držav srednje in vzhodne Evrope in Skandinavije. Isti avtor je osvojil še dve prvi nagradi v kategoriji #Strast in Storyboard.

Nagrada: glavna nagrada (Grand prix)

Kategorija: StoryBoard

Naslov: Dan, ko se je rodila moja hči (The day my daughter was born).

Avtor: Czech_photo

Država: Češka

»Fotografija je nabita s čustvi, ki jih avtor pokaže vsem nam. Od tesnobnega čakanja na hodniku porodnišnice do miru in ljubezni matere, ki v rokah drži ravnokar rojenega otroka. Zgodba se je dotaknila vseh nas.« Yener Torun, arhitekt in fotograf, član žirije.

Nagrada občinstva

V nasprotju s člani žirije, ki so jih prepričala čustva, so uporabnika spleta največ glasov podelili spokojni romunski pokrajini. Dan Mihai Balanescu je ujel sončni vzhod v gorah vzhodnih Karpatov in prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in uro Huawei Watch GT. Fotografije je prejela tudi tretjo nagrado v svoji kategoriji.

Nagrada: nagrada občinstva

Kategorija: Korak dlje

Naslov: Pravljično jutro v Bukovini (Fairy tail morning in Bucovina).

Avtor: Dan Mihai Balanescu

Država: Romunija

Zmagovalci kategorij

Žirija je podelila tudi po tri nagrade v vsaki od šestih kategorij. Zmagovalci so prejeli po 2000 evrov, prenosnik Huawei Matebook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, uro Huawei Watch GT in bon za Trip Advisor vreden 250 evrov. Avtorji drugo uvrščene fotografije so prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro, tretje uvrščene pa Huawei P30.

(v nadaljevanju si lahko ogledate zmagovalce v vseh kategorijah)

Kategorija #Strast

Kategorija za izražanje čustev prek fotografije.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Cesta za … (Cesta za snem…)

Avtor: Czech_photo

Država: Češka

Nagrada: 2. mesto

Naslov: Povezanost (Togetherness)

Avtor: irimia.andra

Država: Romunija

Nagrada: 3. mesto

Naslov: Sestrska ljubezen (Sister Love)

Avtor: Gevatelem

Država: Izrael

Kategorija Obrazi

Eksperimentiranje z identiteto in močjo portretiranja.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Misli, ponos, … morda sanje? (Myśli… duma… może marzy?”)

Avtor: Slodkisoschili

Država: Poljska

Nagrada: 2. mesto

Naslov: Mojster (Usta)

Avtor: Adem Ağuş

Država: Turčija

Nagrada: 3. mesto

Naslov: Soseda (Sousedky)

Avtor: Milan Škop

Država: Češka

Kategorija Hojla, življenje!

Delitev čustev ali navdiha iz vsakodnevne izkušnje.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Mavrica (Rainbow estate)

Avtor: ibreakphotos

Država: Hrvaška

Nagrada: 2. mesto

Naslov: Deskar (Surfer)

Avtor: SAGITTA

Država: Hrvaška

Nagrada: 3. nagrada

Naslov: Komandos (Going Commando)

Avtor: alexandru.popa

Država: Romunija

Kategorija Storyboard

Pripovedovanje zgodbe v devetih sličicah.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Ribiči (Výlov Jaroslavického rybníka)

Avtor: Czech_photo

Država: Češka

Nagrada: 2. mesto

Naslov: Glasba se je rodila (Live music being born)

Avtor: Danyhella

Država: Češka

Nagrada: 3. mesto

Naslov: Igra kačjih pastirjev (Game Of Drone)

Avtor: storyinmyeyes

Država:

Kategorija Korak Dlje

Odkrivanje novih krajev, novih izkušenj z uporabo možnosti pametnega telefona, kot so povečava, širokega kota in bližinska fotografija.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Prazen stadion 1 (Empty stadium 1)

Avtor: Mara Ciubotaru

Država: Romunija

Nagrada: 2. mesto

Naslov: Pomlad življenja / drevo upanja (Spring of Life / Tree of Hope)

Avtor: Acinom

Država: Romunija

Nagrada: 3. mesto

Naslov: Pravljično jutro v Bukovini

Avtor: Dan Mihai Balanescu

Država: Romunija

Kategorija Življenje sedaj

Pripoved zgodbe v manj kot 30-sekundnem videu.

Nagrada: 1. mesto

Naslov: Najboljši trenutki življenja (The best moments of life)

Avtor: Ivan Sholudko

Država: Ukrajina

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/71966

Nagrada: 2. mesto

Naslov: V oblakih (In Clouds)

Avtor: Bartosz Chmielewski

Država: Poljska

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/54809

Nagrada: 3. mesto

Naslov: Sončne in senčne luči

Avtor: Aysun Şahin

Država: Turčija

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/26644

Huawei z družino pametnih telefonov P ter še posebej modelom P30 Pro odgovarja na potrebe mobilnih fotografskih navdušencev, ki ves čas opazujejo svet in zajemajo izjemne trenutke v svoji okolici. Po zaslugi dolgoletnega sodelovanja s priznanim nemškim fotografskim podjetjem Leica Huawei uporabnikom ponuja leče v objektivih kamer najvišje kakovosti ter premika meje mobilne fotografije. Sistem štirih kamer Leica ujame svet v vsem njegovem sijaju, fantastična 50-kratna digitalna povečava modela P30 Pro, zmogljiv nočni način, video posnetki z dvojnim pogledom ter bližinska fotografija pa dajejo možnost pogleda iz drugačne perspektive in odkrivanje nevidnega.

Kdo je odločal?

Nagrade razen nagrade občinstvo je podala skrbno izbrana žirija strokovnjakov in priznanih fotografov. Med drugimi:

  • YANMIN WANG – Predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.
  • MARCIN TYSZKA– Poljski modni fotograf, ki sodeluje z nekaterimi najbolj znanimi modnimi revijami, kot so Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle in Vogue.
  • NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Danski umetnik, ki se je osredotočil na fotografiranje slavnih, objavlja pa tudi krajinske, urbane in fotografije narave.
  • EMMA SVENSSON – Večstranska samostojna fotografija, ki veliko potuje po svetu.
  • YENER TORUN – Arhitekt in fotograf, ki s svojimi deli urbano pokrajino in arhitekturo preoblikuje v alternativno resničnost.
  • VUTHEARA KHAM – Francoski fotograf s kamboškimi koreninami, ki živi v Parizu. Fascinira ga svetloba, ulična fotografija in urbana pokrajina. Rad se igra s perspektivo, njegov slog pa opredeljujejo ulični prizori.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več