Računalništvo, telefonija
04.05.2011 13:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OCZ VeloDrive: Najhitrejša hramba podatkov?

Pogon Solid State s turbom!
Pogon Solid State s turbom!

Najhitrejši pogoni Solid State na svetu so postali še zanimivejši. OCZ Technology, vodilni proizvajalec pomnilniških elementov, je namreč najavil razpoložljivost nove generacije pogonov Solid State, ki so kos najzahtevnejšim nalogom. Novinci s tržno oznako VeloDrive so opremljeni s hitrimi pomnilniškimi elementi MLC, štirimi krmilniki SandForce SF-1565 in podatkovnim vodilom PCI Express 8x, kar jim zagotavlja izjemno hiter prenos in zapis podatkov. Najzmogljivejši model družine VeloDrive »ponuja« prenos podatkov s hitrostjo do kar 1.000 MB/s in zapis s hitrostjo do 950 MB/s.

Za shranjevanje podatkov je na voljo več kot dovolj prostora. Novi pogoni VeloDrive podjetja OCZ Technology namreč ponujajo od 300 gigabajtov do 1.200 gigabajtov prostora. Novinci lahko pri polni zmogljivosti dosežejo zmogljivost celo do 75 tisoč vhodno-izhodnih operacij v sekundi (Input/Output Per Second, IOPS). Pogoni VeloDrive se lahko pobahajo še s poltretjim milijonom ur zagotovljenega delovanja v temperaturnem območju med 0 in 70 stopinj Celzija, algoritmom za izločanje slabih zapisov in samodejno odpravljanje napak ter možnostjo vezave v način RAID.

Nove pogone VeloDrive podjetja OCZ Technology bomo lahko uporabljali tudi v nekoliko kompaktnejših ohišjih. Ti namreč merijo le 169 x 69 x 17 milimetrov in tehtajo dobrih 133 gramov. Novinci zaradi astronomske cene sprva seveda ne bodo namenjeni posameznikom, ampak podjetjem, ki potrebujejo izredno zmogljive pomnilniške medije. Podjetje OCZ Technology naj bi pogone VeloDrive ponudilo v prodajo še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku