Triki in nasveti
10.11.2013 13:51
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblačni portal Mega dočakal končno različico!

Priljubljeni portal Mega je pred kratkim izgubil oznako »beta«, kar pomeni, da ni več v poskusnem obdobju in da so bile s strani programerjev odpravljene vse pomanjkljivosti. Novost je ob tem postala še prijaznejša do uporabnikov spletnega brskalnika Mozilla Firefox, saj je zanje na voljo razširitev.
Oblačni portal Mega dočakal končno različico!
Oblačni portal Mega dočakal končno različico!

Podjetni Kim Dotcom je na začetku letošnjega leta najavil razpoložljivost spletnega portala Mega, ki uporabnikom brezplačno ponuja kar 50 gigabajtov oblačnega prostora. Priljubljeni portal je pred kratkim po slabem letu dni izgubil oznako »beta«, kar pomeni, da ni več v poskusnem obdobju in da so bile s strani programerjev odpravljene vse programske, varnostne in zmogljivostne težave. Oblačna storitev Mega je tako dobila tudi novo grafično podobo, s katero je postala še bolj prikupna in uporabna.

Oblačni spletni portal Mega je ob tem postal prijaznejši do uporabnikov spletnega brskalnika Mozilla Firefox, saj je zanje na voljo razširitev (http://bit.ly/Mega-Fire), ki poenostavlja upravljanje z datotekami. Končna različica spletnega portala Mega je dosegljiva na spletnem naslovu http://bit.ly/Me-Ga, uporabniki pa lahko na portal nalagajo vse, kar jim srce poželi. Oblačno storitev lahko uporabljajo tako neregistrirani kot registrirani uporabniki, pri čemer imajo slednji na razpolago bistveno več možnosti.

Ustanovitelj Kim Dotcom je ob predstavitvi končne inačice oblačnega spletnega portala Mega obljubil še namensko programsko opremo za sinhronizacijo datotek z osebnim računalnikom in namensko mobilno aplikacijo za uporabnike Applovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Novosti naj bi bile za prenos predvidoma na voljo že proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku