Telefoni
08.01.2013 12:55

Deli z drugimi:

Share

Nvidia Tegra 4 pripravljena na osvojitev mobilnih naprav

Mobilna platforma Nvidia Tegra 4 obeta veliko, saj je njena procesorska moč kar 40-odstotkov večja v primerjavi s platformo Tegra 3, grafična moč pa kar 6-krat večja. Prve naprave, opremljene z njo, lahko na trgu pričakujemo še pred poletjem.
Nova Nvidijina platforma Tegra 4 bo uradno predstavljena na letošnjem CES-u.
Nova Nvidijina platforma Tegra 4 bo uradno predstavljena na letošnjem CES-u.

Nvidia je na računalniškem sejmu CES 2013 predstavila novo mobilno platformo Tegra 4 (razvojno ime Wayne), ki je občutno zmogljivejša od njene predhodnice (Tegra 3), s katero so danes opremljeni tako rekoč vsi vrhunski pametni mobilni telefoni in tablični računalniki. Novost ima namreč za preračunavanje podatkov na voljo 4 sredice ARM Cortex A15 izdelane s pomočjo 28-nanometrske tehnologije, medtem ko za grafiko skrbi kar 72 sredic. Podjetje Nvidia zagotavlja, da je procesorska moč mobilne platforme Tegra 4 kar 40-odstotkov večja v primerjavi s platformo Tegra 3, grafična moč pa kar 6-krat večja.

Mobilna platforma Nvidia Tegra 4 razpolagala z 2-kanalnim pomnilniškim krmilnikom s podporo za sistemske pomnilnike DDR3L, LPDDR2 in LPDDR3. Vgrajena grafična kartica lahko izrisuje slike z ločljivostjo do 2.560 X 1.600 točk, podpira format 1080p in je celo združljiva s formatom UltraHD. Tu seveda ne gre spregledati podpore za digitalne fotoaparate do ločljivosti 350 milijonov točk in hitremu vodilu USB 3.0.

Podjetje Nvidia je zmogljivost mobilne platforme Tegra 4 predstavilo v navezi s prenosno igralno konzolo, ki je spominjala na igralni plošček PlayStation 3 DualShock 3 in je bila opremljena z visokoločljivim zaslonom s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo. Zaradi nizke porabe električne energije novosti je standardna baterija zadoščala za kar neverjetnih 38-ur neprekinjenega igranja. Prve naprave, opremljene z novo mobilno platformo, lahko na trgu pričakujemo še pred poletjem.


Prijavi napako v članku