Tiskalniki in skenerji
24.04.2014 17:30

Deli z drugimi:

Share

Novosti za tiskanje tehnične dokumentacije

Novosti za tiskanje tehnične dokumentacije
Novosti za tiskanje tehnične dokumentacije

Canon Europe je nadgradil svojo ponudbo tiskalnikov velikega formata z novimi modeli imagePROGRAF, nekatere je opremil tudi z večopravilnimi možnostmi. Po predstavitvi dveh 6-barvnih modelov SE v februarju Canon utrjuje svojo ponudbo 5-barvnih modelov z razširjenimi možnostmi uporabe na področju tiska tehničnih načrtov, barvnih tridimenzionalnih vizualizacij v arhitekturi ali plakatov.

Med sedmimi novimi modeli sta dva 5-barvna tiskalnika širine 610 mm (24 palcev) – imagePROGRAF iPF680/iPF685; dva 5-barvna tiskalnika širine 914 mm (36 palcev) – imagePROGRAF iPF780/iPF785; in dve novi večopravilni rešitvi – imagePROGRAF iPF780 MFP in iPF785 MFP. Priljubljenost Canonovih 5-barvnih večnamenskih tiskalnikov je razlog, da je novi 6-barvni pigmentni tiskalnik iPF8400SE prav tako na voljo kot večnamenska naprava, ki pa zaradi pigmentnih barv ponuja trajnejši in obstojnejši izpis.

Modeli imagePROGRAF iPF680/iPF685 in iPF780/iPF785 v okolja CAD (računalniško podprto oblikovanje), AEC (arhitektura, inženirstvo, konstrukcije) in GIS (geografski informacijski sistemi) prinašajo višjo stopnjo storilnosti in nižje obratovalne stroške od svojih predhodnikov. Vse modele odlikuje višja hitrost izpisa – iPF680/685 natisne format A1 v 25 sekundah, iPF780/785 pa format A0 v 41 sekundah. Interni trdi disk v modelih iPF685/iPF785 ima povečano kapaciteto 320 GB. Uporabniki imajo pri vsaki barvi možnost izbire med 130 ml kartušo ali večjo, 300 ml kartušo, ki zmanjša pogostost menjave kartuš, omogoča velike količine izpisov brez prekinitev in znižuje stroške lastništva, saj je cena mililitra črnila nižja. Črnila je mogoče menjati med delovanjem tiskalnikov.

Canon je nadgradil tudi programsko opremo Direct Print & Share, ki omogoča sodelovanje in tiskanje prek oblaka ter je na voljo v različici 2.0, podpira številne ponudnike storitev v oblaku in omogoča tiskanje datotek HPGL/2. Z možnostjo tiska datotek brez odpiranja uporabniki prihranijo čas in lahko tiskajo datoteke v kompletu. PosterArtist in PosterArtist Lite sta na voljo v različici v2.5, omogočata popolno integracijo z aplikacijo Direct Print & Share ter shranjevanje in souporabo plakatov v oblaku. Avgusta bo v Applovem App Storu na voljo aplikacija, ki bo omogočila tiskanje iz iPada na nove Canonove 5-barvne modele imagePROGRAF.

Poleg izboljšave tiskalniških pogonov so izboljšane tudi možnosti skeniranja Canonovih rešitev imagePROGRAF MFP. SmartWorks v3.5 ponuja boljše tehnične lastnosti. Največja dolžina skeniranega dokumenta je tako povečana na 15 m. SmartWorks v3.5 Plus podpira izdelavo večstranskih PDF-jev, skeniranje v PDF/A in barvno korekcijo RGB v načinu predogleda, s čimer izpolnjuje zahteve velikih inženirskih projektov.

Vsi novi modeli Canon imagePROGRAF bodo na voljo v začetku maja 2014 pri Canonovih avtoriziranih partnerjih. DirectPrint & Share v2.0 in PosterArtist Updater za v2.5 sta na voljo na naslovu http://software.canon-europe.com/.


Prijavi napako v članku