Računalništvo, telefonija
11.03.2015 15:31

Deli z drugimi:

Share

Novosti Lenovo Think z letnico 2015 že v Sloveniji

Družba Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, je danes v Ljubljani predstavila nove prenosne računalnike ThinkPad in delovne postaje ThinkStation z letnico 2015. Poleg izjemne kakovosti izdelave imajo novi računalniki in delovne postaje tudi izjemno ergonomijo in skrb za najmanjšo podrobnost, ki lahko uporabnikom pomaga pri delu.
Lenovo Think dogodek
Lenovo Think dogodek

Podjetje Lenovo novo poslovno leto začenja s 1. aprilom. Novinarjem in poslovnim partnerjem pa je že predstavilo novosti iz družine Think z letnico 2015. Izdelki ThinkPad in ThinkStation družbi letno prinesejo 65 odstotkov vseh prihodkov, zato je jasno, da inženirji ničesar ne prepuščajo naključju.

Blagovna znamka ThinkPad je januarja praznovala 100 milijonti izdelan prenosni računalnik, za kar je potrebovala le dve desetletji. Zastavonoša ThinkPad X1 Carbon ostaja najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu, tretja generacija tega prenosnika pa poslovne uporabnike razvaja z izjemno svetlim zaslonom polne visoke ločljivosti, nadpovprečno odzivnost in hitrost delovanja pa dosega z novim PCIe pogonom SSD (delo s podatki je tako do 80 odstotkov hitrejše od standardnih pogonov SSD). Najnovejši X1 Carbon je tudi najbolj mobilen doslej, saj naveza pete generacije procesorjev Intel Core ter aplikacij za optimizacijo uporabniške izkušnje poskrbita za še daljše delovanje na baterijo. Pri tem tehtnica prenosniku še vedno nameri manj kot 1,3 kg, za kar je najbolj zaslužno trpežno ohišje, izdelano iz ogljičnih vlaken. Piko na “i” postavljata odličen zaslon ločljivosti 3K ter izjemna ergonomija.

Poslovnim uporabnikom je namenjen tudi hibridni računalnik ThinkPad Helix. Ta je v novi različici še tanjši in lažji ter prinaša nove funkcije. 815 gramov težka in 9,6 mm debela naprava postavlja še višji standard za t. i. poslovne računalnike Ultrabook 2-v-1. Z vgradnjo najboljše strojne in programske opreme je nova generacija, ki jo poganja procesor Intel Core M približno 30 odstotkov zmogljivejša od prejšnje. V aluminijasto ohišje odeta naprava izraža kakovost na vsakem koraku, svojo profesionalno zasnovo pa novi ThinkPad Helix potrjuje s kar 12 urno avtonomijo delovanja – v tem pogledu je 60 odstotkov boljši od svojega predhodnika. Za dolgo avtonomijo je zaslužna predvsem baterija v tipkovnici Ultrabook Pro, a tudi s klasično tipkovnico naprava še vedno zmore do 8 ur avtonomije.

Uporabnikom namiznih računalnikov v poslovnih okoljih Lenovo namenja rešitve ThinkCentre Tiny-in-One. Ti majhni računalniki so lahko vgrajeni v hrbtišče 23-palčnega monitorja in premorejo najboljše iz sveta računalnikov vse-v-enem: vse potrebne priključke, prilagodljivo stojalo, zaslon polne visoke ločljivosti, za doplačilo pa tudi optični pogon. Pametna rešitev stavi na modularno zasnovo, saj je moč tanke odjemalce Tiny M93, M73 in M53, ki so na voljo tudi kot samostojni namizni računalniki, brez uporabe orodja namestiti na hrbtišče računalniškega monitorja. Takšna zasnova podjetjem omogoča lažjo nadgradnjo računalnikov brez potrebe po menjavi računalniškega monitorja. Hkrati se novi tanki in lahki računalniki pohvalijo z nizko porabo energije ter z visoko zanesljivostjo delovanja v primerjavi s klasičnimi namiznimi računalniki.

Najzahtevnejšim uporabnikom so namenjene delovne postaje ThinkStation, ki so na voljo v štirih različicah – P300, P500, P700 in P900. Vstopni model P300 v poslovna okolja prinaša odlično uporabnost in zmogljivosti po dostopni ceni. Razvijalci so z novo delovno postajo želeli prilagodljivost računalništva prinesti tudi v sicer bolj toga okolja, veliko pozornosti pa so namenili tudi kakovostni izdelavi. Povsem na novo oblikovane delovne postaje prinašajo prilagodljivost, ki je v tem segmentu še ni bilo. Vstopni modeli so na voljo v dveh velikostih kot standardni stolp in v manjši namizni različici ohišja. Nov je tudi t. i. modul FLEX (kratica v angleškem jeziku pomeni Fully Loaded Experience), ki uporabnikom omogoča, da računalniku dodajajo le tiste komponente, ki jih želijo, hkrati pa že sestavljene konfiguracije nudijo obilo možnosti glede produktivnosti in prihrankov. Modul FLEX podpira kombinacijo ultra tankega optičnega pogona, 29-v-1 bralnika kartic ter vmesnikov IEEE 1394 Firewire in eSATA.

V vrhu ponudbe se bohoti delovna postaja ThinkStation P900, ki je na voljo tudi v dvoprocesorski konfiguraciji z najnovejšimi procesorji Intel Xeon in bogato izbiro najzmogljivejših grafičnih kartic. Odlično je poskrbljeno tudi za hlajenje vseh komponent, modularna zasnova, ki omogoča hitro in enostavno menjavo gradnikov brez uporabe orodja pa idealna rešitev za vzdrževalce računalnikov v podjetjih. Delovne postaje Lenovo ThinkStation so primerne za podjetja v različnih panogah industrije – energetiko, inženiring, arhitekturo, zabavo, medije, finance, zdravstvo ali znanost – povsod zagotavljajo brezhibno delovanje kritičnih aplikacij. Številni ISV-certifikati so zagotovilo, da poslovna programska oprema na Lenovo delovnih postajah deluje izjemno zanesljivo. Široka izbira procesorje, grafičnih kartic ter pomnilniških konfiguracij je zagotovilo za varno naložbo, ki poskrbi za dvig zmogljivosti in produktivnosti v podjetjih.

Nova generacija prenosnikov ThinkPad X1 Carbon in Helix ter delovnih postaj Lenovo ThinkStation je v Sloveniji že naprodaj pri vseh pooblaščenih prodajalcih Lenovo strojne opreme.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku