Računalništvo, telefonija
18.02.2008 11:56
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novosti iz Cisco Systems

Na nedavni tiskovni konferenci na kateri je podjetje Cisco Systems predstavilo poslovne rezultate drugega četrtletja, je med drugim predstavilo tudi nove izdelke, ki so oz. prihajajo na trg, ter kratek pogled v prihodnje naložbe in razvoj podjetja.

Zvrhan koš novosti


Cisco Nexus 7000

Cisco Nexus 7000 je serija modularnih podatkovnih preklopnih sistemov, ki je narejena za 10-gigabitne mrežne priključke. V prihodnje bo razširljiva tudi do prenosa 40 oz. 100 Gb. Več o novi seriji si lahko preberete na tej strani.

Razširjena je tudi funkcionalnost izdelka WebEx MeetMeNow, saj mu je dodana zmožnost osebnih videokonferenc in spletnih srečanj z enim klikom znotraj zbirke za produktivnost Microsoft Office. Med drugim je Cisco razvil tudi prehod za storitve internetnega protokola (IP) (model DRG2800), ki strankam ponuja večjo izbiro zabavne in osebne vsebine ter združuje omrežne in domače aplikacije v eni napravi. Naprava Adaptive Security Appliance ASA 5580 v eni platformi omogoča zmogljivost podatkovnega centra s požarnim zidom in storitvijo SSL/IPsec VPN. Podjetje je objavilo tudi novo videokamero z zvokom Wireless-G Business Internet Video Camera (WVC2300), izdelek za nadzor s številnimi funkcijami in standardnim ohišjem videokamere, ki je primeren za lastnike malih podjetij in njihove poslovne sodelavce.

Cisco je objavil tudi svoj program kanala za upravljanje storitev (Cisco Managed Services Channel Program) za pospešen in širši svetovni razvoj ter uporabo inovativnih storitev za upravljanje na osnovi naprednih omrežnih tehnologij in omrežij IP nove generacije. S tem programom bodo regijski kanalski partnerji, ponudniki storitev in sistemski integratorji lažje zadovoljili zahteve kupcev po storitvah upravljanja na uveljavljenih in novih trgih. Pravtako pa je razvil komplet novih rešitev za mala in srednje velika podjetja, vključno s tehničnimi rešitvami, enotno komunikacijo s potrojeno zmogljivostjo za do 48 uporabnikov in štirimi dodatnimi ethernetnimi stikali. Tako sodelovanje z malimi in srednje velikimi podjetji preko posebnega kanala v obliki programa “Select Certification” šteje že 1.000 partnerjev z vsega sveta.

Cisco je skupaj s podjetjem BT prikazal prednosti uporabe svojega izdelka Telepresence med podjetji. Telepresence predstavlja video-konferenčni sistem, ki s pomočjo kamer ter plazmatskih zaslonov omogoča video-konference v “življenski” kakovosti. Več o Cisco TelePresence si lahko ogledate na tej strani.

Prihodnje naložbe in nadaljni razvoj
Cisco je zaključil prevzem podjetja Navini Networks, Inc., pomembnega ponudnika v industriji mobilnih širokopasovnih brezžičnih naprav WiMAX ter prevzem podjetja Securent Inc., ki je vodilni ponudnik programske opreme za učinkovito poslovno upravljanje. Eden izmed pomembnejših nakupov je tudi podjetje Latigent, ki je vodilni ponudnik rešitev za poslovno inteligenco in analitičnih poročil, baziranih na spletu. Latigentovi izdelki so izdelani z upoštevanjem principov Web-a 2.0 in bodo integrirani v Ciscotove lastne rešitve na tem področju.

V naslednjih petih letih načrtuje Cisco Systems naložbo v informacijsko in komunikacijsko tehnologijo v Združenih arabskih emiratih (ZAE) v višini do 1,59 milijarde ameriških dolarjev (1,08 milijarde evrov) za podporo njegovega visočanstva šejka Mohammada Bin Rashida Al Maktouma in njegovega vizionarskega načrta za nacionalni napredek in razvoj za leto 2015.


Prijavi napako v članku