Obvestila podjetij
Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
11.05.2022 15:29

Deli z drugimi:

Share

Novi zmogljivi igričarski prenosniki Lenovo Legion 7

Lenovo Legion Slim 7i in 7 sta najlažja 16-palčna igričarska prenosnika na svetu, nova Lenovo Legion 7i in 7 pa najzmogljivejša 16-palčna igričarska prenosnika na svetu.

Lenovo je predstavil najnovejšo generacijo elegantnih in divjih igričarskih prenosnikov, ki jo sestavljata zastavonoši Lenovo Legion 7i in 7 (16”, 7) ter tanka in lahka prenosnika Lenovo Legion Slim 7 in 7i (16”, 7). Nova Lenovo Legion 7i in 7 sta trenutno najzmogljivejša 16-palčna igričarska prenosnika na svetu. V kategoriji 16-palčnih prenosnikov z zaslonom ločljivosti QHD nova Lenovo Legion Slim 7i in 7, ki se ponašata z zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 ter kompaktnimi merami in nizko težo, dosegata celo najnižjo težo med primerljivimi modeli. Nova družina prenosnikov Lenovo Legion 7 presega pričakovanja s številnimi inovacijami, ki se prilagajajo večdimenzionalnim potrebam sodobnih igralcev iger in profesionalnih igralcev.

Novi 16-palčni igričarski prenosniki imajo vgrajeno baterijo z največjo kapaciteto med podobnimi modeli, so opremljeni s spletno kamero polne visoke ločljivosti (FHD) za boljše video izkušnje ter premorejo igričarske zaslone ločljivosti WQXGA (2560×1600). Minimalistična zasnova prenosnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows 11, dolga avtonomija baterije in funkcije, podprte z umetno inteligenco, so namenjeni uporabnikom, ki želijo vrhunske zmogljivosti in mobilnost.

“Prenosniki Lenovo Legion so vedno zasedali mesto na vrhu lestvice igralnih zmogljivosti in dopolnjevali osebno in poklicno življenje igralcev iger ter jim omogočali igranje kjerkoli – naj gre za igričarski turnir, učilnico ali sejno sobo,” je povedal Ouyang Jun, vodja oddelka Consumer Business, Intelligent Devices Group v družbi Lenovo, in dodal: “Bolj elegantni in divji kot kadarkoli prej se novi prenosni računalniki Lenovo Legion 7 dvigujejo na novo raven, kjer premikajo meje pametnejšega delovanja in visokih zmogljivosti ter dvigajo igralno izkušnjo na nov nivo.”

Lenovo Legion 7i in 7: vrhunec zmogljivosti

Kot najzmogljivejša 16-palčna igričarska prenosnika na svetu, sta Lenovo Legion 7i in 7 (16”, 7) zasnovana za tiste, ki zahtevajo najvišje zmogljivosti v igrah. Eleganten, stilski in športno uglašen dizajn prenosnikov vključuje izboljšane tečaje zaslona in nabor vmesnikov. Nova prenosna računalnika Lenovo Legion 7i in 7, izdelana iz zlitine aluminija in magnezija, ki je v rabi tudi v letalstvu, sta subtilna in minimalistična v svojem izražanju neomejene moči. Osvetlitev RGB z ambientalnimi učinki na tipkovnici pa se lahko sinhronizira z vsebino, prikazano na zaslonu.

Tipkovnica Lenovo Legion TrueStrike je prav tako izboljšana z ukrivljenimi tipkami z globljim ugrezom tipk kot prejšnja generacija. Nova tehnologija WASD Force Sensor Technology z izbirnimi zamenljivimi tipkami omogoča igralcem, da pospešijo svoj lik v igri, če na tipke pritisnejo z več sile.

Pod elegantnimi pokrovi prenosnikov je vgrajena surova moč. Lenovo Legion 7i in 7 sta vizualno tanjša od prejšnje generacije, z debelino vsega 19 mm sta inženirski podvig, saj združujeta najnovejšo grafiko, procesorje in hrambo podatkov v 2,5 kilograma težkem ohišju. Zmogljiva prenosnika zagotavljata tudi izjemno avtonomijo, saj imata vgrajeno baterijo zmogljivosti 99,99 Wh – najzmogljivejšo baterijo na svetu v 16-palčnem igričarskem prenosniku – podprto z do 135 Wh hitrim polnjenjem prek polnilca USB Type-C.

In kot prva igričarska prenosnika na svetu s 16-palčnim zaslonom ločljivosti WQXGA sta Lenovo Legion 7i in 7 na voljo z zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 z največjo svetlostjo do 1250 nit in popolno pokritostjo barvnega spektra DCI-P3, visokim dinamičnim razponom ter certifikatom TÜV za zaščito oči. Igralci lahko izbirajo med tremi možnostmi zaslonov s spremenljivo hitrostjo osveževanja do 240 Hz (standard 165 Hz) za vsakodnevno uporabo, bolj tekoče igranje e-športnih iger, kjer šteje vsaka sličica, ali za kinematografsko sliko z neverjetno natančnostjo barv. Nova prenosna računalnika Lenovo Legion 7i in Legion 7 vključujeta tudi programsko opremo Tobii Horizon, ki igralcem iger omogoča bolj poglobljeno izkušnjo, in Tobii Aware, ki uporablja tehnologijo pametnih senzorjev za izboljšanje varnosti, zasebnosti in dobrega počutja uporabnikov.

Lenovo Legion 7i in 7 imata vgrajene procesorje Intel Core HX Series do 12. generacije ali AMD Ryzen 9 6900HX, grafično kartico NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (do 175 W TGP) ali AMD Radeon RX 6850M XT, pomnilnik DDR5 ter pogon Gen4 PCIe SSD, ki so optimizirani za maksimalno zmogljivost prek Lenovo Legion A.I. Engine 2.0. Programska oprema upravlja delovanje ventilatorja in uravnoteži delovanje procesorja in grafike v realnem času, odvisno od posamezne igre, da zagotovi najboljšo zmogljivost. Prav tako lahko tudi inteligentno okrepi hladilni sistem Lenovo Legion Coldfront 4.0 za hlajenje procesorja in grafike, medtem ko tehnologija parne komore prenosnika širi meje tega, kar je mogoče doseči v igričarskem prenosniku – ta zagotavlja zmogljivosti, primerljive z namiznim računalnikom in kar do 115 W toplotne zmogljivosti. Hladilna rešitev vključuje tudi 67 odstotkov tanjše lopatice ventilatorja iz prejšnje generacije za izboljšan pretok zraka, prevleko s toplotno mešanico s fazno spremembo za hitrejši prenos toplote, večjo površino hladilnih reber in dovodne odprtine za svež zrak pod tipkovnico.

Lenovo Legion Slim 7i in 7: svoboda ustvarjanja novih svetov

Kot najtanjši in najlažji 16-palčni igričarski prenosnik iz družine Lenovo Legion sta nova Lenovo Legion Slim 7i in 7 (16″, 7) zasnovana za zmogljive izkušnje pri igranju iger in ustvarjanju vsebin. Ob izpopolnjenem in minimalističnem dizajnu sta na voljo v dveh odtenkih sive barve (Storm in Onyx grey), CNC-obdelano kovinsko ohišje pa s 16 mm debeline zagotavlja lahkost in vitkost, saj tehtnica prenosnikoma nameri le 2 kg. Prenosnika sta primerna za praktično vsako okolje, bodisi v kavarni, pisarni ali na igričarskem turnirju, hkrati pa navzven zavzemata enak odtis kot tipični 15-palčni prenosnik.

Nova družina prenosnikov Lenovo Legion Slim 7 ponuja večjo svobodo na poti, hkrati pa ohranja visoke zmogljivosti z najnovejšo 12. generacijo procesorjev Intel Core H Series ali AMD Ryzen 9 6900HX. Uporabniki bodo potrebovali manj polnilcev, na hrbtni strani pa je ob prenovljenem naboru vmesnikov tudi HDMI 2.1. Hkrati bodo uživali v avtonomiji brez primere, saj so prenosniki opremljeni z ogromno baterijo zmogljivosti 99,99 Wh, ki podpira do 135 Wh USB Type-C hitro polnjenje.

Velik 16-palčni zaslon omogoča igralcem, da vstopijo v nove svetove, saj prikazuje popolne slike briljantnih barv in senc, ter premore podporo za programsko opremo za kalibracijo barv, visok dinamični razpon in barvno natančnost spektra DCI P3, da ne obremenjuje oči pa dokazuje s certifikatom TÜV Rheinland Gold Label. Iz generacije v generacijo je družina prenosnikov Lenovo Legion Slim 7 povečala tudi razmerje aktivne površine svojega 16-palčnega zaslona ločljivosti WQXGA z razmerjem stranic 16 : 10 s 86 odstotkov na 93 odstotkov za še bolj poglobljeno gledanje. Kupcem Lenovo Legion Slim 7 so na voljo tri možnosti zaslona z izjemno hitrostjo osveževanja do 240 Hz (standard 165 Hz) in izbirni Mini-LED.

Pod elegantno zunanjostjo sta Lenovo Legion Slim 7i in 7 uglašena s hladilnim sistemom Legion Coldfront 4.0 in programsko opremo Lenovo Legion A.I. Engine 2.0, ki uravnoveša zmogljivosti osrednjega in grafičnega procesorja za kar najboljše zmogljivosti. Prenosniki imajo lahko vgrajene grafične kartice NVIDIA GeForce do modela RTX 3070 (do 100 W TGP) ali AMD Radeon do modela RX 6800S, pomnilnik DDR5 in pogon Gen 4 PCIe SSD.

Pomenljive so tudi izboljšave hladilnega sistema, ki vključujejo 29-odstotno povečanje velikosti površin za odvajanje toplote; za 31 odstotkov je večje število lopatic ventilatorja, ki so tudi 40 odstotkov tanjše, hkrati pa se vrtijo 100 vrtljajev/min hitreje. Dva ventilatorja in dodatna bakrena toplotna cev, namenjena odvajanju toplote s pomnilnika grafične kartice, kot tudi premaz iz termalne spojine s fazno spremembo še dodatno poskrbijo za povečanje učinkovitosti hladilnega sistema. Inženirji Lenovo so nadalje implementirali sistem za dovod zraka pod tipko z več kot 1.172 sesalnimi odprtinami, kjer ima vsaka tipka 1,3 mm stikala za mehko, hitrejše in natančnejše tipkanje. Kumulativno te izboljšave oblikovanja in inženiringa skupaj zagotavljajo hrup ventilatorja pod 30 decibelov v tihem načinu delovanja, kar je primerljivo s šepetom.

Na vseh računalnikih Lenovo Legion je na voljo aplikacija, ki zmanjša zapletenost igranja iger. Lenovo Legion Arena je igralna platforma, ki združi vse računalniške igre v lasti uporabnika v eno centralizirano središče, ki se povezuje s priljubljenimi platformami in spletnimi trgovinami. Igralec tako do vseh svojih iger dostopa z ene lokacije, ki skrbi za brezhibno in učinkovito igralno izkušnjo.

Cene in dobavljivost

  • Prenosnik Legion 7i (16”, 7) s procesorjem Intel Core bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 2.999 evrih.
  • Prenosnik Legion 7 (16”, 7), AMD Advantage Edition s procesorjem AMD Ryzen bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 2.599 evrih.
  • Prenosnik Legion Slim 7i (16”, 7) bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1.999 evrih.
  • Prenosnik Legion Slim 7 (16”, 7), AMD Advantage Edition s procesorjem AMD Ryzen bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 1.899 evrih.
  • Aplikacija Legion Arena by Lenovo je na voljo za prenos v trgovini Microsoft Store.

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več