Računalništvo, telefonija
23.03.2010 16:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Windows Live Messenger že na spletu

Novi Messenger je ponovno doživel kozmetično preobrazbo.
Novi Messenger je ponovno doživel kozmetično preobrazbo.

Na splet se je potihoma prikradla že četrta različica Microsoftovega paketa Windows Live Wave, ki jo je zaenkrat možno najti večinoma le na straneh s torrent datotekami (npr. The Pirate Bay). V paketu Windows Live Wave 4 boste lahko med drugim našli programe, kot so Mail, Photo Gallery, Movie Maker, Writer ter zelo priljubljeni Messenger.

V primerjavi s prejšnjo verzijo je Mail doživel precejšnjo predelavo. Po novem vizualno deluje kot mešanica med starim Mailom iz prejšnjega paketa Wave 3 ter orodjem Outlook. Precej sprememb je doživel tudi Writer, ki ponuja integracijo s spletnimi servisi, kakršna sta YouTube in Facebook. Program se sedaj bolje odreže tudi pri pisanju blog sporočil. Spremembe je doživel tudi Messenger, ki pri katerem takoj opazimo precej preoblikovano osnovno okno. V kolikor niste preveč zahtevni pri obdelavi in urejanju video vsebin ter slik, vam bosta v paketu zelo prav prišli tudi novi verziji programov Movie Maker ter Photo Gallery.

Vsi omenjeni programi so sicer še v beta fazi, zaradi česar je stabilnost delovanja precej vprašljiva. Po izkušnjah uporabnikov so prisotne tudi težave z vpisovanjem v program Messenger, a naj bi bilo na spletu že možno najti popravek, ki jih odpravi.


Prijavi napako v članku