Računalništvo, telefonija
26.06.2019 10:49

Deli z drugimi:

Share

Novi Surface z upogljivim zaslonom in podporo za aplikacije Android?

Novi Surface naj bi bil resnično nekaj posebnega!
Novi Surface naj bi bil resnično nekaj posebnega!

Če prisegate na Microsoftove tablične računalnike družine Surface imamo morda dobro novico za vas. Na svetovnem spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi računalniški gigant kmalu ponudil povsem novo različico prenosnika Surface, ki naj bi bil resnično nekaj posebnega. Ta naj bi bil namreč opremljen z upogljivim zaslonom, hkrati pa naj bi podpiral celo mobilne aplikacije, ki so bile izdelane za mobilni operacijski sistem Android, kar bo zagotovo navdušilo mnoge.

Upogljivi Microsoft Surface naj bi bil opremljen z dvema 22,9-centimetrskima oziroma 9-palčnima zaslonoma visoke ločljivosti, kar pomeni, da bo novost mogoče uporabljati tako kot običajen prenosnik kot tablični računalnik. Za tekoče poganjanje povsem novega operacijskega sistema Windows Core OS pa bo zadolžen Intelov procesor družine Lakefield, ki bo izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije. Kot vse kaže bo novost podpirala tudi mobilen aplikacije, ki so bile sicer pripravljene za mobilni operacijski sistem Android, kar jo bo naredilo še bolj zanimivo za končne uporabnike.

Novi Microsoft Surface naj bi za nameček podpiral še mobilna omrežja 4G in 5G, kar pomeni, da bo kot nalašč za uporabo na poti. Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj naj bi bila novost na voljo v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku