Računalništvo, telefonija
11.07.2020 09:04

Deli z drugimi:

Share

Novi Snapdragon bo navdušil ljubitelje mobilnih iger!

Novi Snapdragon bo navdušil ljubitelje mobilnih iger!
Novi Snapdragon bo navdušil ljubitelje mobilnih iger!

Razvoj mobilnih iger, pa naj bodo pustolovske, akcijske ali športne igre, gre v smeri izboljšav grafike in popolnejših doživetij. Če se torej občasno radi razvedrite z mobilnimi igrami in iščete pametni telefon, ki vam bosta v tej vlogi dobro služil, imamo dobro novico za vas. Na trgu se bodo namreč kmalu pojavili prvi pametni mobilni telefoni, ki bodo opremljeni z revolucionarnim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 865 Plus. Ta namreč ponuja večjo računsko zmogljivost, zmogljivejšo grafično komponento in boljšo povezljivost.

Procesor Qualcomm Snapdragon 865 Plus je dejansko prvi mobilni procesor, ki je presegel mejo treh gigahercev, saj procesorska jedra Kryo 585 Prime podatke preračunavajo pri frekvenci 3,1 gigahercev. Novost je opremljena tudi z grafično komponento Adreno 650, ki ponuja do 10 odstotkov boljšo zmogljivost v primerjavi s procesorjem Snapdragon 865. Pri podjetju Qualcomm so zagotovili tudi boljšo povezljivost, saj tu najdemo podporo za brezžični povezavi Wi-Fi 6E in Bluetooth 5.2 ter mobilno omrežje 5G. Tu seveda ne gre spregledati niti podpore za 144 herčne zaslone, možnosti zajema videoposnetkov ločljivosti 8K, podporo za slikovna tipala do ločljivosti 200 milijonov slikovnih točk in seveda sistem za hitro polnjenje Quick Charge 4 Plus, ki bo poskrbel za hitro polnjenje baterije telefona.

Eden prvih telefonov, opremljen z novim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 865 Plus bo Asus ROG Phone 3, ta pa bo seveda namenjen igranju mobilnih iger. Preostala strojna oprema novosti v tem trenutku še ni znana, verjamemo pa, da bo nadvse zmogljiva, saj bo morala brez težav poganjati tudi najzahtevnejše mobilne igre, ki so trenutno na voljo. Več o pametnem mobilnem telefonu telefonu Asus ROG Phone 3 bo znanega konec julija, ko bo ta uradno predstavljen javnosti. Glede na strojno opremo verjamemo, da zagotovo ne bo poceni.


Prijavi napako v članku