Igre
26.04.2007 10:52
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Settlerji

Ubisoft je uradno potrdil novo, že šesto nadaljevanje dolgoletne Settlers serije, ki bo tokrat podnaslovljena Rise of An Empire. Seveda ne bodo izumljali tople vode in igralčeva naloga bo spet ustvariti kolonijo simpatičnih možicljev ter žena in jim z gradnjo mest, varovanjem pred zunanjimi napadalci, nabiranjem različnih virov, proizvajanjem dobrin in trgovanjem pomagati, da bodo veseli, delavni in skrbni glede zdrave natalitete vašega zaselka. Klasika, skratka.

Avtorji obljubljajo, da bomo po novem konkretneje igrali tudi ženitno posredovalnico, saj bomo prvič v seriji neposredno skrbeli za lepše polovice našega prebivalstva, ki jih bodo možje od daleč opazovali in se z njimi, če jim bodo uspešno dvorili, tudi poročili. Njim v pomoč boste lahko poslali tudi zabavljače, potujoče sejme in podobne pritajene taktike, po katerih se bosta potencialna golobčka lažje in bolje spoznala.

Poudarek bo tudi na diplomaciji s prebivalci zunaj vaše vasi, s katerimi bomo povezovali ceste, družno kopali rudo in počasi nadgrajevali naše stavbe. Ker bodo v igri štiri klimatska obdobja, se pripravite na sneg, točo, dež, veter in podobne neprilike, s katerimi se boste zavoljo pridelka morali ubadati. Večigralstvo preko interneta ali LAN-a seveda ne bo manjkalo, niti ne program za izdelovanje lastnih map.

Z izboljšano grafiko naj se razvijalci pri Blue Byte niti ne hvalijo, saj je sama po sebi umevna. Enako velja za umetno inteligenco, za katero prav tako pričakujemo, da bo na nivoju – ženske iz naše naselbine navsezadnje že ne bodo želele gledati, kako se njihovi snubci spotikajo ob vsak kamen in se zaletavajo drug ob drugega, kajne?

Nove Settlerje boste na policah trgovin našli v septembru.


Prijavi napako v članku