Računalništvo, telefonija
18.10.2018 12:32

Deli z drugimi:

Share

Novi Pixel 3 XL razstavljen na prafaktorje!

Pametni mobilni telefon Google Pixel 3 XL si je od 10 možnih točk na račun popravljivosti prislužil zgolj štiri točke.
Pametni mobilni telefon Google Pixel 3 XL si je od 10 možnih točk na račun popravljivosti prislužil zgolj štiri točke.

Podjetje Google je nedavno z velikim medijskim »pompom« predstavilo dva nova pametna mobilna telefona družine Pixel, in sicer Pixel 3 in Pixel 3 XL (http://bit.ly/2QI6RNw). Ker predvsem slednji ni ravno poceni, so zanesenjaki spletnega portala iFixit sprejeli odločitev, da pogledajo v njegovo notranjost in ocenijo njegovo popravljivost oziroma kako lahko je popraviti nov telefon podjetja Google v lastni režiji oziroma brez uradnih serviserjev Googlovih mobilnih naprav.

Novi pametni mobilni telefon Google Pixel 3 XL ni ravno popravljiv, saj je od 10 možnih točk na račun popravljivosti dobil le štiri točk. Novinec si je pozitivne ocene pridobil na račun standardiziranih vijakov in serviserju prijazno lepilo, ki drži baterijo pritrjeno na ohišje naprave. Zanesenjaki spletnega portala iFixit pa so bili nekoliko manj zadovoljni nad zahtevnostjo popravila zaslona, saj ta zahteva, da razderemo celoten telefon, da je za zamenjavo katerekoli komponente potrebno povsem odlepiti stekleno ohišje ter da sta prednje in zadnje ohišje zelo občutljiva na poškodbe v primeru padca.

Najnovejši podvig zanesenjakov spletne strani iFixit si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/2J2Zb5Q. Celoten postopek razstavljanja novega Googlovega pametnega mobilnega telefona Pixel 3 XL pa je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2RUQFd3.


Prijavi napako v članku