Strojna oprema
25.01.2008 09:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi kompaktni Canoni proti stresenim posnetkom

Canon je predstavil štiri nove kompaktne digitalne fotoaparate s funkcijami, ki onemogočajo nejasne posnetke in izboljšujejo možnosti vsakdanjega priložnostnega fotografiranja. Fotoaparatom so skupne tehnologija zaznavanja gibanja (Motion Detection Technology) in druge tehnološke izboljšave. Tehnologiji prepoznavanja obrazov so dodali nastavitev temperature beline na obrazih (Face Detection White Balance) in odpravljanje učinka rdečih oči, ki poskrbi za odstranjevanje neprijetnega učinka med fotografiranjem. Fotoaparati imajo tudi funkcijo izbire in sledenja obrazu (Face Select & Track). Aparata Digital IXUS 80 IS in PowerShot A590 IS imata vgrajeno tehnologijo optične stabilizacije slike, ki zmanjšuje pojav zamegljenosti posnetkov in omogoča fotografiranje pri šibkejši svetlobi.

Osrednji poudarek nove zbirke Canonovih kompaktnežev je skrajno poenostavljeno vsakodnevno fotografiranje, pri čemer ohranjajo značilno Canonovo oblikovanje in kakovostno izdelavo.

“Canon je vodilni na področju kakovosti slik, saj se zanaša na inteligentne rešitve, ne pa na hitre izboljšave,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging za Evropo. “Vsi predstavljeni fotoaparati imajo vgrajene zmogljive funkcije za zmanjševanje vplivov pogostih težav, kot sta tresenje in zamegljenost, ob tem pa ohranjajo visoko kakovost posnetkov.”

Novi fotoaparati so:


Digital IXUS 80 IS
– kompaktna in stilska oblika v štirih privlačnih barvah (klasični srebrni, rožnati, čokoladni in karamelni), 8 milijonov točk, 3-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem slike in 2,5-palčni zaslon LCD PureColor II.

PowerShot A590IS – 8 milijonov točk, 4-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem slike, fotografiranje s programom Easy in popoln ročni nadzor, nabor dodatkov za objektiv, 2,5-palčni zaslon LCD ter optično iskalo.

PowerShot A580 – 8 milijonov točk, 4-kratni zoom, 2,5-palčni zaslon LCD in optično iskalo, program Easy.

PowerShot A470 – 7,1 milijona točk, 3,4-kratni zoom, 2,5-palčni zaslon LCD in štirje barvni odtenki (rdeč, moder, zelen, srebrn).


Prijavi napako v članku