Programska oprema
16.04.2024 10:40
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kodi s posodobitvijo Omega še boljši

Foto: Kodi
Foto: Kodi

Ljubitelji digitalnih medijev lahko zdaj namestijo Kodi 21.0 “Omega”. Ta izdaja ni tako obsežna kot lanska posodobitev Nexus, čeprav so tokrat dodali podporo za FFmpeg 6.0 in še nekaj drugih uporabnih izboljšav.

Glavna funkcija je FFmpeg 6.0, ki ponuja novo podporo za kodeke in vsak “muxer” zažene v ločenih niti. Za nekatere uporabnike naj bi to izboljšalo prekodiranje videoposnetkov in zmanjšalo njihovo delovanje.

Kljub temu ima Kodi 21.0 tudi brez programa FFmpeg 6.0 veliko možnosti. Dodaja podporo za LG-jevo platformo pametnih televizorjev webOS, odpravlja nerodno težavo z okni v operacijskem sistemu MacOS in uporabnikom sistema Android zagotavlja popravke Dolby Vision. Uporabniki konzole Xbox lahko zdaj prenašajo vsebine HDR10, uporabniki sistema Windows pa lahko izkoristijo sistem “Video Super Resolution”, ki ga ponujajo nekateri grafični procesorji RTX.

Tudi uporabniki Linuxa so deležni nekaj ljubezni, saj Kodi 21.0 izboljšuje podporo PipeWire in VAAPI VP9 Profile 2. Zanimivo je, da Kodi 21.0 tudi nadomešča linuxov pripomoček za nadziranje zakasnitve s prilagojenim sistemom ping.

Uporabniki lahko opazijo tudi izboljšano navigacijo pri predvajanju glasbe ali brskanju po menijih v obliki seznama. Poleg tega je malce spremenjena privzeta tema Kodija, sistem Retroplayer pa lahko zdaj igralcem prikaže, v katera vrata so med igrami priključeni njihovi krmilniki.

Druge spremembe v Kodiju 21.0 so pod površjem. Povprečen uporabnik ne bo opazil popravkov napak, izboljšav UPnP ali sprememb API, čeprav naj bi te “nevidne” izboljšave povečale stabilnost in hitrost Kodija, zlasti na platformah, kot je Fire TV.

Celoten seznam sprememb in izboljšav v Kodiju 21.0 najdete na Kodi GitHub. Razvoj Kodija 22.0 trenutno poteka, čeprav razvojna ekipa še ni izbrala kodnega imena. Vsekakor se bo kodno ime za Kodi 22.0 začelo s črko “P”, več uporabnikov pa je predložilo svoje najljubše ideje zanj.

Kodi 21.0 Omega lahko namestite s strani za prenos Kodi ali iz izbranega skladišča. Upoštevajte, da lahko traja nekaj dni, preden posodobitev pride v trgovino Google Play. Če ste uporabnik sistema Android in si želite Kodi 21.0, morate posodobitev naložiti iz tretjih virov, se pridružiti testnemu kanalu Google Play ali, kot rečeno, počakati nekaj dni.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
video urejevalnik

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več