Računalništvo, telefonija
02.08.2017 06:18

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone z možnostjo prepozne obrazov in zaslonom čez celo površino

Zaslon telefona iPhone 8 naj bi bil skorajda brez robov, z izjemo vrhnjega dela.
Zaslon telefona iPhone 8 naj bi bil skorajda brez robov, z izjemo vrhnjega dela.

Čeprav smo šele dobro vstopili v poletje z rekordno visokimi temperaturami, so že vsi pogledi uporabnikov storitev mobilne telefonije usmerjeni proti mesecu septembru. Takrat bodo pri Applu namreč predstavili novo generacijo najboljšega in najbolj prodajanega pametnega telefona vseh časov iPhone. Po neuradnih pričakovanjih naj bi mu bila dodeljena oznaka iPhone 8, čeprav bi si lahko pri Applu dovolili izjemo, saj vendarle gre za 10. obletnico revolucionarnega produkta, ki je spremenil življenje večine uporabnikov na svetu.

Čeprav je o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 8 znanega bolj malo, je Apple ravno pred kratkim pomotoma razkril nekaj podrobnosti o novosti. Te so bile »po pomoti« vključene v programsko nadgradnjo za svojo pametno glasovno platformo HomePod. V programskem sklopu se je namreč pojavila koda za prepoznavo obrazov s pomočjo infrardeče svetlobe, in sicer podobno kot pri telefonih Galaxy podjetja Samsung. Hkrati se je v kodi pojavila tudi informacija o zaslonu naprave. Tu naj bi dejansko šlo za telefon z zelo tankimi robovi, nekoliko odebeljen naj bi bil le del proti vrhu, kjer naj bi Applovi inženirji vstavili spletno kamero in druge dodatke.

Glede na govorice poznavalcev se naj bi bralnik prstnih odtisov poslovil, drugi pa trdijo, da se bo »preselil« na zadnjo stran naprave. Slednje je povsem mogoče, saj se je skeniranje prstnih odtisov v zadnjih nekaj letih močno ukoreninilo v vsakdanje življenje uporabnikom telefonov, saj omogoča hitro in enostavno prepoznavo lastnika.


Prijavi napako v članku