Računalništvo, telefonija
16.01.2020 07:49
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 9 (SE2) bo imel Face ID in večji zaslon

Novi iPhone 9 naj bi bil precej cenejši v primerjavi z modeli iPhone 11.
Novi iPhone 9 naj bi bil precej cenejši v primerjavi z modeli iPhone 11.

Če gre verjeti najnovejšim spletnim govoricam, bo podjetje Apple že letos ponudilo v prodajo naslednika pametnega mobilnega telefona iPhone SE. Novosti naj bi bila dodeljena oznaka iPhone 9, ta pa naj bi temeljila na osnovi pametnega mobilnega telefona iPhone 8. Slednji je dejansko edini telefon iPhone, ki je na voljo z gumbom “Domov”, ki ga je pri novejših modelih nadomestil veliko varnejši sistem prijave Face ID.

Glede na najnovejše govorice, naj bi bil pametni mobilni telefon iPhone 9 opremljen z nekoliko večjim zaslonom kot model iPhone 8, in sicer s 13,7-centimetrskim (5,4-palčnim) zaslonom namesto z 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) zaslonom. Poleg tega bo novi cenejši model pametnega telefona iPhone opremljen z digitalnimi fotoaparati večje ločljivosti in bliskavico, ki nam bo v pomoč pri zajemanju fotografij ob zmanjšani vidljivosti.

Pametni mobilni telefon iPhone 9 bo seveda opremljen tudi z zmogljivejšim procesorjem v primerjavi z modelom iPhone 8. Tu seveda govorimo o mobilnem procesorju A13 Bionic, ki ga najdemo v najnovejših pametnih mobilnih telefonih iPhone 11. Novost bo seveda podpirala tudi najnovejši sistem iOS 13. Novi pametni mobilni telefon iPhone 9 naj bi bil cenejši od modelov iPhone 11, zato bo po vsej verjetnosti šel odlično v prodajo predvsem med mlajšimi uporabniki storitev mobilne telefonije.


Prijavi napako v članku