Telefoni
14.07.2016 16:16
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7 z večjo baterijo?

Novi iPhone 7 z večjo baterijo?
Novi iPhone 7 z večjo baterijo?

Ena izmed največjih pritožb uporabnikov pametnega telefona iPhone je vzdržljivost baterije. Slednje se nanaša na manjšega izmed obeh modelov in sicer različico s 4,7 palčnim zaslonom. Trenutna generacija iPhonov ima namreč celo manjšo baterijo kot predhodna modela predstavljena leta 2014. Upoštevajoč, da se v obeh primerih uporablja zaslon enakih dimenzij tako ne preseneča, da baterija ne zdrži dolgo. Novi model, pričakovano imenovan iPhone 7, naj bi omenjeno težavo končno odpravil.

Po neuradnih informacijah, ki so pricurljale v javnost, naj bi novi iPhone 7 bil najtanjši iPhone do zdaj. Debelina ohišja naj bi se gibala med 6,1 in 6,5 milimetra. Takšen rezultat je možen zaradi odprave klasičnega vtičnika za slušalke. Očitno pa vtičnik ni problematičen samo pri debelini telefona ampak zavzema veliko prostora v samem telefonu. Odprava vtičnika naj bi tako, kljub tanjšemu ohišju, Applu omogočila uporabiti večjo baterijo. Koliko večjo? Po neuradnih informacijah naj bi šlo za 14 odstotno povečanje kapacitete. Tako se pri Applu končno odzivajo na eno izmed največjih kritik uporabnikov.

V prihodnjih tednih bodo na voljo vse točnejše informacije o novih modelih iPhone. Apple, tako kot ostali proizvajalci pametnih telefonov, izkoriščajo mesece pred predstavitvijo za grajenje pričakovanj in s tem uporabniki raje odložijo nakup konkurenčnega modela v tem trenutku in počakajo na prihajajoči novi model pametnega telefona. Omenjeni marketinški pristop pa se ne uporablja v vsaki situaciji. Ob uvodni predstavitvi pametne ure Apple Watch se do same predstavitve ni vedelo ali bodo pri Applu uro predstavili ali ne. Podobna situacija se odvija sedaj. Veliko neuradnih fotografij in informacij o novem iPhonu a hkrati čisto nič o novi generaciji pametne ure Apple Watch. Slednja bo po vsej verjetnosti predstavljena hkrati z novim iPhonom.

Kot morebitnemu kupcu novega pametnega telefona se tako priporoča, da se opisan način oglaševanja enostavno ignorira saj se ob vsakem trenutku pojavljajo razne nerazločne in skrivnostne fotografije prihajajočih modelov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku