Računalništvo, telefonija
03.03.2021 08:03
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 13 s kar enim terabajtom pomnilnika?

Novi iPhone 13 bi lahko imel na voljo kar 1TB prostora.
Novi iPhone 13 bi lahko imel na voljo kar 1TB prostora.

V prvi polovici lanskega novembra je podjetje Apple najavilo globalno razpoložljivost pametnih mobilnih telefonov družine iPhone 12. Govorimo o telefonih iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini in iPhone 12 Pro Max. Vsi novinci zagotavljajo hiter mobilni prenos podatkov v mobilnem omrežju 5G. Ker konkurenca na področju pametnih mobilnih telefonov ne počiva, pri podjetju Apple že načrtujejo pripravo njegovega naslednika, ki naj bi bil opremljen s prodajno oznako iPhone 13.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo novi iPhone 13 kupcem na voljo že poleti 2021, kar pomeni, da naj bi se cikel prodaje novih telefonov iPhone ponovno premaknil na poletje. Zdajšnji iPhone 12 je bil namreč naprodaj oktobra (iPhone 12 in iPhone 12 Pro) oziroma novembra (iPhone 12 Pro Max in iPhone 12 mini) zgolj zaradi težav, ki jih je proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov povzročil novi koronavirus. Te težave pa naj bi bile na Kitajskem sedaj že preteklost.

Glede na trenutno razpoložljive podatke bo novi pametni mobilni telefon iPhone 13 po vsej verjetnosti opremljen s procesorjem Apple A15, ki bo izdelan s pomočjo 5-nanometrske tehnologije. Zaslon naj bi ponujal izris slik s frekvenco kar 120 sličic na sekundo, za prijavo v telefon pa bi bil lahko na voljo celo bralnik prstnih odtisov Touch ID. Ker prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, so se na spletu pojavile tudi govorice, da bo najzmogljivejši model pametnega mobilnega telefona iPhone 13 opremljen s kar enim terabajtom razpoložljivega prostora. Več informacij o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 13 naj bi bilo razkritih v prihodnjih nekaj mesecih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku