Telefoni
28.09.2016 10:49

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Pixel bo naravnost veličasten!

Novi Google Pixel bo močno spominjal na pametni mobilni telefon HTC One A9!
Novi Google Pixel bo močno spominjal na pametni mobilni telefon HTC One A9!

Podjetje Google bo 4. oktobra uradno predstavilo nova pametna mobilna telefona družine Pixel, ki bosta nadomestila telefone družine Nexus. To je računalniški gigant pred kratkim potrdil s prvim predstavitvenim videoposnetkom, ki je na voljo za ogled spodaj oziroma na spletnem naslovu bit.ly/Google-Pixel-4Okt. Čeprav podjetje Google v posnetku ne razkriva veliko, je že dalj časa znano, da bo tu šlo za dva pametna mobilna telefona družine Pixel, ki bosta opremljena s prodajnima oznakama Pixel in Pixel XL.

Da bo čakanje na nova pametna mobilna telefona Google Pixel še bolj napeto, pa je poskrbela domnevno resnična fotografija novosti, ki je bila objavljena na spletnem portalu @evleaks. Kot vse kaže bo novost močno spominjala na pametni mobilni telefon HTC One A9, katerega oblika je med uporabniki storitev mobilne telefonije nadvse priljubljena. Googlova naprava pa se bo razlikovala v tem, da ne bo opremljena z gumbom domov, na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat.

Kot je že morda znano, manjši model pametnega mobilnega telefona Google Pixel bo opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti, 64-bitnim in štirijedrnim procesorjem frekvence dveh gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete 2.770 miliamper ur. Večji model pametnega mobilnega telefona Google Pixel bo v osnovi imel enako strojno opremo, le da bo opremljen z večjim, 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti QHD in večjo baterijo kapacitete 3.450 miliamper ur. Vstopna cena za pametna mobilna telefona Google Pixel naj bi se v Združenih državah Amerike gibala okoli preračunanih 580 evrov, kar bo seveda vse prej kot poceni.


Prijavi napako v članku