Računalništvo, telefonija
09.12.2019 07:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Maps za večjo varnost na ulicah

Z novim navigacijskim sistemom Google Maps se bomo lahko brez težav izognili neosvetljenim ulicam.
Z novim navigacijskim sistemom Google Maps se bomo lahko brez težav izognili neosvetljenim ulicam.

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga širom sveta uporablja na stotine milijonov voznikov. V zadnjih nekaj letih je deležen številnih izboljšav, pri čemer jih je bilo večino usmerjenih v izboljšanje funkcionalnosti in poenostavljeno navigacijo na številnih mobilnih napravah, predvsem na Android in iOS.

Nova možnost navigacijskega sistema pa je usmerjena v varnost pešcev. Gre za možnost, ki bo pešcem pomagala, da se izognejo temnim ulicam in ulicam, ki niso varne. Novo možnost je podjetje Google “vgradilo” v najnovejšo poskusno različico navigacijskega sistema Google Maps (v10.31.0), uporabniki, ki so jo preizkusili, pa so nad njo večinoma navdušeni. Ključni namen omenjene možnosti je, da se v neznanih mestih izognemo neosvetljenim ulicam.

Nova varnostna možnost navigacijskega sistema Google Maps je seveda še vedno v poskusni fazi, zato še ni znano, kdaj bo na voljo za prenos. Če bodo šla preizkušanja po načrtu, bi lahko bila novost na voljo že v začetku naslednjega leta. Uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ter iOS bo seveda na voljo v obliki brezplačne posodobitve.


Prijavi napako v članku