Spletni brskalniki
07.08.2013 06:11

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Chrome prijazen zaslonom na dotik

Programerji podjetja Google so pripravili posebno različico spletnega brskalnika Chrome, ki je pisan na kožo uporabnikom prenosnikov z na dotik občutljivi zasloni. Napredne možnosti novosti bomo lahko izkoristili le, če razpolagamo z na dotik občutljivim prenosnikom, ki poganja operacijski sistem Windows.
Spletni brskalnik Google Chrome Canary je prijazen do uporabnikov prenosnikov z na dotik občutljivimi zasloni.
Spletni brskalnik Google Chrome Canary je prijazen do uporabnikov prenosnikov z na dotik občutljivimi zasloni.

Čeprav Microsoftov operacijski sistem Windows 8 med uporabniki osebnih računalnikov še vedno ni priljubljen (http://goo.gl/Ao3NYk), je »v ozadju« povzročil pravo malo revolucijo na področju prenosnikov. Trgovci namreč danes prodajo že več kot desetino prenosnih računalnikov, ki za prikazovanje slik uporabljajo na dotik občutljive zaslone. Zato ne preseneča nedavna poteza Googlovih programerjev, da pripravijo posebno različico spletnega brskalnika Chrome, ki bo pisan na kožo zaslonom na dotik. Novost z razvojno oznako Chrome Canary je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/Nfz1Wq, in sicer za uporabnike operacijskih sistemov Windows 8, 7, Vista in celo XP.

Spletni brskalnik Google Chrome Canary mogoča uporabo gest, kar pričakovano olajšuje navigacijo zgolj z uporabo prstov. Med »naprednejšimi« možnostmi najdemo premikanje med odprtimi spletnimi stranmi zgolj z drsenjem prsta, povečevanje in pomanjševanje strani z uporabo dveh prstov ter samodejni prikaz navidezne tipkovnice. Vse napredne možnosti spletnega brskalnika Google Chrome Canary bomo seveda lahko izkoristili le, če razpolagamo z na dotik občutljivim prenosnikom, ki poganja operacijski sistem Windows (na primer Lenovo IdeaPad Yoga 11S).

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku