Računalništvo, telefonija
23.02.2011 12:53
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi formati za Google Docs

S pomočjo nove storitve podjetja Google lahko dostopamo do svojih datotek od koderkoli!
S pomočjo nove storitve podjetja Google lahko dostopamo do svojih datotek od koderkoli!

Vsestranski Google Docs verjetno že marsikdo s pridom uporablja. Ta namreč na enem mestu združuje brezplačen urejevalnik dokumentov, preglednic in predstavitev. Poleg tega omogoča še hitro in enostavno spletno urejanje in souporabo dokumentov ter njihovo neposredno objavo na spletnih straneh in e-dnevnikih.

Ker se vse več uporabnikov pregrešno dragega pisarniškega paketa Microsoft Office odloča za brezplačni Google Docs, so programerji računalniškega giganta poskrbeli za svojevrstno presenečenje. V brezplačni Google Docs so namreč vgradili polno podporo za vse ključne formate Microsoftovega pisarniškega paketa Office. Med njimi najdemo formate, kot so DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS in XLSX.

Poleg tega Google Docs podpira še formate programov Apple Pages (.PAGES), Adobe Illustrator (.AI), Adobe Photoshop (.PSD), Autodesk AutoCad (.DXF), Scalable Vector Graphics (.SVG), PostScript (.EPS, .PS), TrueType (.TTF) in XML Paper Specification (.XPS). Podpora novim formatom dejansko pomeni, da lahko te dokumente odpremo neposredno v pisarniškem paketu Google Docs.

S tem pridobimo še možnost deljenja dokumentov z uporabniki, ki za njihovo pregledovanje nimajo nameščene ustrezne programske opreme. Za pregledovanje datotek namreč zadoščata le povezava v svetovni splet in spletni brskalnik. Uporabna zadeva, mar ne?


Prijavi napako v članku