Strojna oprema
23.06.2006 07:26

Deli z drugimi:

Share

Novi Buffalovi izdelki za doseganje višjih hitrosti in zmogljivosti

Buffalo Technology je predstavil brezžične izdelke, ki ustrezajo standardu 802.11n. Med predstavljene izdelke sodijo naprava, ki združuje brezžični usmerjevalnik, dostopovno točko in most – AirStation Nfiniti Wireless Router, Access Point & Bridge (WZR-G300N), PCI-vmesnik AirStation Nfiniti Wireless PCI Adapter (WLI-PCI-G300N) in vmesnik za prenosne računalnike AirStation Nfiniti Wireless Notebook Adapter (WLI-CB-G300N).

Najnovejši izdelki v Buffalovi ponudbi brezžičnih rešitev, ki temeljijo na naboru čipov Intensi-fi podjetja Broadcom, so razviti za preseganje hitrosti in zmogljivosti dosedanjih rešitev Wi-Fi. Ob zmožnosti doseganja prenosa podatkov s hitrostjo 300 Mb/s prav tako prinašajo izboljšano stabilnost in doseg ter višjo stopnjo varnosti. Večja pasovna širina je idealna za številne aplikacije, vključno s pretakanjem vsebin.

Buffalovi novi izdelki upoštevajo nedavno potrjeni osnutek standarda 802.11n. Delovna skupina odbora IEEE 802.11 je januarja letos namreč potrdila skupen predlog sprememb standarda IEEE 802.11, ki dodaja specifikacije, kot so MIMO (Multiple Input Multiple Output) ter kanali 20 MHz in 40 MHz. Te bodo, ko bo standard ratificiran, omogočile hitrosti prenosa podatkov tudi do 600 Mb/s. Osnutek 802.11n nudi tudi izboljšano združljivost z napravami 802.11b/g WLAN. Buffalo je pri zagotavljanju vrhunske zmogljivosti in združljivosti z obstoječimi rešitvami Wi-Fi tesno sodeloval z organizacijo IEEE in podjetjem Broadcom.

Nova naprava AirStation Nfiniti Wireless Router, Access Point & Bridge (WZR-G300N), ki združuje usmerjevalnik, dostopovno točko in most, ima zunanje stikalo, ki omogoča preklapljanje med funkcijami. Usmerjevalnik je opremljen z vgrajenim strežnikov DHCP in 4-vratnim stikalom 10/100 Auto-Sensing. Prav tako podpira optimizacijo hitrosti usmerjanja pri prometu iz omrežja WAN v LAN, tehnologijo FTTH in sistem Wireless Distribution System (WDS). Nov vmesnik AirStation Nfiniti Wireless PCI Adapter (WLI-PCI-G300N) je mogoče vgraditi v praktično vse namizne računalnike, saj ga je mogoče namestiti tako v klasična kot nizko profilna (low profile) PCI-vodila. Vmesnik za prenosne računalnike AirStation Nfiniti Wireless Notebook Adapter (WLI-CB-G300N) pa je 32-bitna kartica, ki je združljiva z vsemi prenosnimi računalniki z režami Type II ali Type III.

Vse nove rešitve so združljive s prejšnjimi napravami WLAN na frekvenčnem pasu 2,4 GHz. Izdelki imajo patentirano Buffalovo tehnologijo AOSS (One-Touch Secure System) in napredne varnostne funkcije, kot so WPA-PSK s podporo AES, 128/64-bitno šifriranje WEP, dinamično filtriranje paketov in funkcija NAT, zaznavanje vdorov, SPI ter požarni zid.


Prijavi napako v članku