Strojna oprema
23.03.2006 07:12
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi brezvrvični Gigaset telefonski aparati

Podjetje Siemens je predstavilo poslovanje skupine Siemens Communications na domačem in svetovnem trgu v preteklem letu, vizijo podjetja za prihodnost ter zbrane seznanilo s ponudbo novih Gigaset telefonskih aparatov, ki prihajajo na naš trg. Nova ponudba podjetja Siemens odraža vrhunski design, kakovost in inovativne rešitve, ki bodo uporabnikom dodatno obogatile multimedijsko izkušnjo.

Siemens Communications je eden od največjih igralcev na področju globalne telekomunikacijske industrije. Hkrati je tudi edini ponudnik na trgu, ki svojim uporabnikom ponuja celoten portfelj storitev, od naprav za končne uporabnike do kompleksnih omrežnih infrastrukturnih rešitev za podjetja in komunikacijske operaterje ter druge sorodne storitve.

Siemens Communications so v preteklem letu zaznamovali številni dogodki in precejšnje organizacijske spremembe. Med najodmevnejšimi spremembami je bila tudi odprodaja področja mobilnih aparatov tajvanskemu podjetju BenQ Mobile, ki je vplivala tudi na organizacijsko in poslovno usmeritev oddelka Telekomunikacije v Sloveniji. Oddelek Telekomunikacije se tako vse bolj navezuje na trg poslovnih uporabnikov in operaterjev. Siemens še vedno ostaja trdno zasidran na slovenskem telekomunikacijskem trgu in namerava to pozicijo ohranjati tudi v prihodnje.

Ponudba Siemensovih telefonskih aparatov in vizija podjetja izhajata iz trenda na trgu telekomunikacij – konvergence. Meje med računalništvom, potrošniško elektroniko in komunikacijami so vse bolj zabrisane in razlike med pisarno in domom so vedno manjše. Siemensovi Gigaseti tako vse bolj zavzemajo osrednji del sodobnega digitalnega doma, saj to niso več samo telefoni, ampak veliko več: digitalni fotoaparati, telefoni, s katerimi lahko spremljajo naš alarmni sistem, telefoni z »baby phone« funkcijo in še mnogo več. Še posebno je v zadnjem času trg telefonije zaznamoval VoIP, ki je postal zelo priljubljen za domačo uporabo, saj naj bi do leta 2010 vedno več gospodinjstev uporabljajo internet tudi za telefoniranje.

Nova ponudba Siemesovih telefonov, ki prihaja tudi na naš trg, prinaša številne novosti in prednosti, s katerimi bo v prihodnje še dodatno obogatila našo multimedijsko izkušnjo.

Gigaset C450
Gigaset C450 ponuja vrhunsko funkcionalnost v srednjecenovnem segmentu. Poleg osvetljenega barvnega zaslona ima ergonomično oblikovan brezvrvični telefon osvetljeno tipkovnico, prostoročno funkcijo z nastavitvijo glasnosti zvoka in možnost priključitve naglavne slušalke. Vgrajen telefonski imenik nudi do 100 telefonskih vnosov. Za pošiljanje sporočil članom družine ali prijateljem ni več potrebno le klicati, saj aparat omogoča pošiljanje SMS sporočil, ki vsebujejo do 160 znakov (storitev je odvisna od ponudbe operaterja).

Gigaset C450 IP

Brezvrvični telefonski aparat Siemens Gigaset C450 IP je prvi DECT brezžični telefon z vgrajeno funkcijo VoIP. Telefon ima priključke tako za fiksno kot za lokalno omrežje (WLAN), uporabljamo pa ga lahko tudi na konvencionalen način. Model C450 IP tako vsem uporabnikom, ki nimajo osebnega računalnika, nudi cenovno ugodno in enostavno telefoniranje, nastavitev naprave pa je enako enostavna kot njena uporaba. Poleg barvnega zaslona model omogoča tudi možnost pošiljanja SMS sporočil do 160 znakov (storitev je odvisna od ponudbe operaterja), vgrajen pa ima tudi imenik z možnostjo vnosa 100 imen in številk. Gigaset C450 IP vsebuje tudi funkcijo za prostoročno telefoniranje in povezavo z naglavnim kompletom.

Gigaset S450

Gigaset S450 nudi izjemno doživetje udobnosti. Sofisticirana prostoročna funkcija s polnim dupleksom omogoča uporabnikom proste roke za nemoteno opravljanje dela, medtem ko telefonirajo. Prostoročna funkcija je še posebej primerna za mlade družine, saj lahko telefon uporabljajo tudi kot »babyphone« funkcijo in tako v vsakem času nadzorujejo svoje prostore. Barvne ikone menija na velikem, osvetljenem grafičnem zaslonu jasno prikazujejo telefonske funkcije. Aparat ima vgrajen tudi telefonski imenik s prostorom za vpis do 150 imen in telefonskih številk. Gigaset S450 vsebuje funkcijo pošiljanja in sprejemanja SMS sporočil do 640 znakov, pomembna prejeta sporočila pa lahko uporabniki shranijo, saj brezvrvični aparat arhivira do 30 SMS sporočil . Gigaset S450 lahko pošlje tudi SMS sporočilo o zgrešenem klicu na mobilni telefon ali drugo stacionarno številko, na ta način lahko uporabnik kar najhitreje vrne klic. Storitev pošiljanja SMS sporočil je odvisna od ponudbe operaterja.

Gigaset E450

Gigaset E450 je trdoživ brezžični telefon, odporen na prah, vodo, vlago in udarce in zato še posebej primeren za uporabo v delavnicah, vrtnih centrih in gradbiščih, saj bo kos vsaki situaciji. Telefon ima bogato izbiro funkcij, med njimi tudi vrhunsko funkcijo za prostoročno telefoniranje, ki se lahko uporablja tudi kot funkcija »babyphone«. Telefon vsebuje tudi razsvetljivo tipkovnico, velik barvni zaslon z grafičnim menijem in telefonsko tajnico, ki shrani do 35 minut pogovorov. Omogoča tudi funkcijo pošiljanja kratkih pisnih sporočil, na voljo pa je tudi dodatna originalna oprema, kot je na primer povezovalnik na naglavni komplet.

Gigaset SL550

Brezvrvični aparat SL550 predstavlja spojitev sodobne brezvrvične telefonije z modno eleganco. Z barvnim zaslonom, polifoničnimi melodijami zvonjenja in možnostjo pošiljanja SMS sporočil postavlja brezvrvični telefon SL550 v dnevno sobo udobje mobilnega telefona in izjemno eleganco. Vgrajeni telefonski imenik lahko vsebuje telefonske številke prijateljev in družinskih članov, elektronske naslove ter rojstne dneve. Gigaset SL550 lahko uporabnik za sinhronizacijo podatkov s pomočjo računalniškega vmesnika priklopi na osebni računalnik in si na telefon naloži fotografije ali najljubše melodije zvonjenja.

Gigaset C450 IP bo v Sloveniji na voljo maja letos, ostali Gigaset telefonski aparati pa so slovenskim uporabnikom že na voljo.


Prijavi napako v članku