Telefoni
28.10.2020 09:12

Deli z drugimi:

Share

Nove slušalje AirPods in AirPods Pro prihajajo v 2021, AirPods Studio zamujajo

Nove slušalje AirPods in AirPods Pro prihajajo v 2021, AirPods Studio zamujajo
Nove slušalje AirPods in AirPods Pro prihajajo v 2021, AirPods Studio zamujajo

Leto 2021 nam prinaša novi verziji brezžičnih slušalk Apple AirPods in AirPods Pro. Neimenovani viri znotraj Appla, ki naj bi bili seznanjeni z avdio načrti podjetja pravijo, da bi lahko slušalke AirPods podedovale določene dizajnerske lastnosti modela Pro – govora ja o krajšem zunanjem delu slušalk in predvsem spremenjenem delu “in-ear” nastavkov, ki bi v tej izdaji naj bili silikonski in zamenljivi.

O tem se je v preteklosti že špekuliralo, kar pomeni, da bi dejansko lahko bilo nekaj na teh govoricah. Če se bo Apple dejansko odločil za “in-ear” silikonske slušalke, bi to lahko bil dvorezen meč, saj je vprašanje, kako bodo reagirali vsi tisti, ki jim trenutni dizajn ustreza. Zadnja poročila med drugim kažejo tudi to, da Apple intezivno dela na izboljševanju vzdržljivosti baterije. Trenutno slušalke AirPods in AirPods Pro zdržijo nekje okrog pet ur delovanja, preden jih je potrebno polniti. Če primerjamo to številko z ostalimi slušalkami na trgu, lahko vidimo, da se Applove slušalke počasi pomikajo po lestvici navzdol.

Druga generacija slušalk AirPods Pro bi naj (skoraj) v celoti izgubile vsem dobro znani zunanji podaljšek slušalk, saj se Apple počasi premika v smer okroglega dizajna. Po pisanju Bloomberga lahko od Appla v naslednjem letu tako pričakujemo slušalke, ki bodo bolj podobne trenutnim produktom Samsunga, Amazona in Googla.

Kdaj lahko pričakujemo težko pričakovane slušalke AirPods Studio?

Poleg vseh zgoraj opisanih napovedi, ki se tičejo Applovih “true wireless” produktov, Bloomber poroča, da bi lahko na tako težko pričakovane slušalke AirPods Studio še mogli počakati nekaj časa. Za vse tiste, ki še ne vest, AirPods Studio so Applov prvi poizkus na področju “high-end” slušalk. “Proizvodnja AirPods Studio bi morala steči že pred tedni, kar pa se je zavleklo. Prišlo je do zamud v določenih fazah testiranj, zdaj pa čakamo na novo časovnico,” so zapisali pri Bloombergu.

Ali prihaja še novi HomePod?

Bloomberg je v istem poročilu omenil tudi Applov segment pametnih zvočnikov HomePod. Govorice se širijo, da naj bi Apple pripravljal novi zvočnik HomePod, ki bi lahko zasedel mesto med novim HomePod mini in večjim zvočnikom HomePod.

Ta morebitna Applova poteza nas ne bi niti malo presenetila, saj tudi konkurenca – Amazon in Google – vedno znova eksperimentira z različnimi dizajni in cenovnimi rangi svojih pametnih zvočnikov. Ravno pred kratkim je Amazon predstavil novo verzijo modelov Echo in Echo Dot, Google pa je na trg postavil novi Nest Audio.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku