Računalništvo, telefonija
31.05.2017 10:03
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove informacije o iPhone 8

Nove informacije o iPhone 8
Nove informacije o iPhone 8

Nahajamo se v tistem času, ko informacije o prihajajoči novi generaciji najbolj uspešnega pametnega telefona vseh časov, iPhone, že postajajo vse bolj konkretne. Namesto splošnih ugibanj in pričakovanj se pojavljajo prototipi, fotografije in specifikacije, ki ponujajo vpogled v prihodnji model iPhone. Po do sedaj videnem se lahko ljubitelji iPhonov veselijo. Nova generacija pametnega telefona bo doživela večjo oblikovno spremembo in s tem razlog več, da se z nakupom iPhona počaka še vsaj dobre pol leta. Toliko bo verjetno potrebno preden bo novi iPhone na voljo tudi v Sloveniji. Uradna predstavitev se pričakuje v mesecu septembru.

Po najnovejših informacijah naj bi iPhone 8 bil eden izmed treh novih modelov iPhone. Očitno se pri Applu ne morejo upreti skušnjavi ponujanja vedno večjega števila pametnih telefonov. Nekaj kar so se v preteklosti krčevito branili sedaj postaja očitno resničnost. Vendar pa to še ne pomeni, da ni razlogov za veselje. Posodobljena bosta trenutno aktualna modela iPhone 7 in 7 Plus. Kot v preteklosti bo dodana oznaka S. Poleg tega pa bo predstavljen povsem nov, iPhone 8. Ime še seveda ni znano in vprašanje je ali si bo Apple domislil česa drugega kot zgolj številko 8. Navsezadnje se letos slavi 10. obletnica od prvega modela predstavljenega v letu 2007.

Tokrat so bile razkrite dimenzije iPhona 8. Na presenečenje mnogih naj bi telefon v debelino meril 7,57 milimetra kar je več kot iPhone 7 in celo iPhone 7 Plus, ki jih premore 7,3 milimetra. A po drugi strani je to manj od samsungovega Galaxy S8, ki v debelino meri 8 oziroma 8,1 milimetra. Po velikosti ohišja se iPhone 8 uvršča med velikostjo obeh samsungovih Galaxy S8 modelov vendar pa pri tem zaenkrat ostaja skrivnost kako velik je zaslon. Po prikazanih fotografijah so stranice iPhona tanjše od tistih na Galaxy S8. To še posebej velja za stranici nad in pod zaslonom.

Zaenkrat pa še ni informacij o teži novega iPhone 8. Pričakovati gre, da bo telefon rahlo težji od trenutno aktualne generacije iPhonov saj naj bi ozadje bilo sestavljeno iz stekla. Slednje pa je težje od aluminija, ki se sedaj uporablja pri iPhone 7 in 7 Plus.Prijavi napako v članku