Operacijski sistemi
04.06.2021 09:33
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova verzija Windowsov prihaja 24. junija

Microsoft bo pripravil prav poseben predstavitveni dogodek, na katerem bo predstavil novo verzijo operacijskega sistema Windows. 24. junija si tako obetamo prenovljen uporabniški vmesnik in nekatere druge novosti.

Microsoft je prejšnji teden izjavil, da bo naslednjo generacijo Windowsov razkril “zelo kmalu”. Zdaj je znan tudi točen datum: kaj nam prinaša novi Windows, bomo spoznali na posebnem dogodku, 24. junija ob 17. uri.

Nova posodobitev, ki se skriva pod imenom “Sun Valley”, prinaša osvežitev uporabniškega vmesnika operacijskega sistema, poleg tega pa Microsoft pripravlja nekaj ostalih novosti, glede katerih je trenutno še precej skrivnosten.

Poročilo portala Windows Central pravi, da naj bi novi Windowsi prinesli prenovljeno opravilno vrstico, v kateri naj bi bile pripete aplikacije. Dodatno pa lahko od posodobitve pričakujemo še izboljšano delovanje “system traya” pri napravah na dotik (ikone skrajno desno spodaj).

Še več, Microsoft bi lahko prenovil svojo trenutno trgovino z aplikacijami, s čimer bi do uporabnikov dostavil več aplikacij, ki bi jih bilo tudi lažje najti. Razvijalci bodo po vsej verjetnosti lahko objavljali različne tipe aplikacij, med drugim brskalnike, kot sta Firefox in Chrome.

Nova različica operacijskega sistema Windows prinaša še statistiko uporabe baterije, vtičnik za novice in zanimanja znotraj opravilne vrstice in optimizirano upravljanje z opravili in zavihki v brskalniku Microsoft Edge.

Spletni portal The Verge je marca pisal o tem, da naj bi tehnološki gigant načrtoval lastnost Auto HDR – ki je na voljo pri Xbox X in Xbox S konzolah – s čimer bi izboljšal igralniško izkušnjo na računalnikih. To je recimo lastnost, ki so si jo igralci iger že dolgo časa želeli, vendar ji Microsoft ni nikoli namenil posebne pozornosti.

Vsekakor lahko pričakujemo zanimive novosti, zato ne zamudite tokratnega dogodka, ki bo potekal 24. junija.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem Microsoft

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več