Računalništvo, telefonija
22.11.2018 06:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Orodja za učinkovito in uspešno poslovanje

S celovitimi tehnološko naprednimi rešitvami za podjetja lahko danes naredimo več z manj truda. Optimiziramo lahko delovne procese in sledimo vsem fazam dela v podjetju. Možnosti je tako rekoč neskončno, s tem pa v podjetju težko še kaj ostane skrito.
Nova številka revije: Orodja za učinkovito in uspešno poslovanje
Nova številka revije: Orodja za učinkovito in uspešno poslovanje

Nekoč je zaposleni v podjetju ogromno časa in truda porabil za kakršno koli evidenco. Moral je bi­ti zelo organiziran, da se je znašel med fascikli, ki jih je vodil. Težko bi tudi trdili, da so bile vse evidence, narejene na ta način, stoodstotno natančne, pa naj je bil zaposleni še tako natančen in vesten. Digita­lizacija nas je pripeljala do stopnje, ko tega delavca več ne potrebujemo, nadomestila pa so ga orodja, ki podjetjem pomagajo, da so odločitve hitrejše in boljše. To omogoča informacijska podpora, ki je bolj izpopolnjena kot kadarkoli prej. Digitalizacija je namreč mnoge poslovne procese združila in pospešila ter jih hkrati izboljšala. Orodja poznamo pod kraticami CRM, HRM (Human resource mana­gement ali svetovanje pri upravljanju zaposlenih), BI (Business inteligence ali poslovna inteligenca), ERP (Enterprise resource planning ali planiranje vi­rov podjetja) …

Aplikacije danes ne samo hranijo vse te podatke, ki so bili nekoč shranjeni v omarah, ampak digitalne dokumente tudi urejajo, urejajo tudi njihovo potr­jevanje, omejujejo pravice do dostopa, kjer je to potrebno in podobno. Ne samo, da so informacije bistveno bolj pod nadzorom in je vsak korak sle­dljiv – izjemno prednost prinaša tudi višja stopnja preglednosti. Danes tako verjetno ni več resnega podjetja, ki se ne bi posluževal takšnega načina vodenja dokumentov.

Pišemo tudi o USB ključih. Vsi jih uporabljamo, nanje shranjujemo podatke, s tem, kako zares delujejo, pa se praviloma ne ukvarjamo. Če smo že kdaj iz računalnika potegnili ključ, ne da bi prej poskr­beli za varno odstranjevanje, in je naslednjič USB delal brez težav, potem se nam je mogoče utrni­lo vprašanje, zakaj bi sploh kdo zapravljal čas in čakal na varno odstranjevanje ključa, če ga lahko hitro in enostavno potegnemo iz vhoda? Kako ravnati pravilno in zakaj USB ključ sploh varno odstranjujemo, lahko preberete v novi številki Računalniških novic.


Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Umetna inteligenca tudi na mejah EU
  • Prva komercialna električna letala že leta 2030?
  • Najboljši slovenski spletni trgovec je …

Prijavi napako v članku