Računalništvo, telefonija
10.02.2021 13:15

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti

Računalniška znanja so vedno bolj pomembna in lahko predstavljajo pomemben dejavnik, ko se delodajalec odloča za novega zaposlenega. Kje in kako to znanje dobiti?
Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti
Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti

S prihodom koronavirusa se je ogromno izobraževanj preselilo na splet, tako da so na nek način postala še bolj dostopna. Pogledali si bomo tudi, kakšno opremo potrebujemo pri izobraževanju na daljavo, bodisi kot učitelj ali kot učenec.

Izobraževanje s področja računalništva poteka na različne načine, in sicer preko formalnega (osnovna šola, srednja šola in univerza) kot tudi neformalnega izobraževanja zaposlenih, ki želijo dobiti dodatna znanja iz računalništva in informatike po tistem, ko so že zaključili formalno izobraževanje. V mislih imamo različne tečaje ali izobraževanja s področja spretnosti uporabe informacijske tehnologije, ki so danes nujne za uspeh.

Medtem ko se pri nas izobraževanje s področja računalništva pogosto opravlja po končanem študiju (razen v šolah, kjer je IT primarna vsebina), je v tujini več poudarka že med formalnim izobraževanjem. Stroka in politika sta spoznali, da je splošna izobraženost populacije na tem področju ključna za napredek družbe.

Bo omrežje pete generacije res boj varno in varčno?

V prejšnji številki smo pisali o tem, da od bodočega javnega mobilnega omrežja pete generacije (5G) v primerjavi z obstoječim omrežjem četrte generacije (4G) uporabniki pričakujemo več.

Od prihajajočega omrežja 5G pričakujemo presežke, med drugim tudi povečano zmogljivost in odzivnost ter stalno razpoložljivost, vendar bo vse ostalo prazna črka na papirju, če omrežje ne bo tudi bolj zaupanja vredno in ekološko.

Nadvse zanimiv članek izpod tipkovnice izr. prof. dr. Boštjana Batagelja s Katedre za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • CES 2021: Kaj je prinesla letošnja največja tehnološka konferenca
  • Najboljša aplikacija za pogovore, če vas skrbi za zasebnost
  • Samsung Galaxy S21 je končno tukaj

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več