Računalništvo, telefonija
10.02.2021 13:15

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti

Računalniška znanja so vedno bolj pomembna in lahko predstavljajo pomemben dejavnik, ko se delodajalec odloča za novega zaposlenega. Kje in kako to znanje dobiti?
Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti
Nova številka revije: IT izobraževanja so okno v svet prihodnosti

S prihodom koronavirusa se je ogromno izobraževanj preselilo na splet, tako da so na nek način postala še bolj dostopna. Pogledali si bomo tudi, kakšno opremo potrebujemo pri izobraževanju na daljavo, bodisi kot učitelj ali kot učenec.

Izobraževanje s področja računalništva poteka na različne načine, in sicer preko formalnega (osnovna šola, srednja šola in univerza) kot tudi neformalnega izobraževanja zaposlenih, ki želijo dobiti dodatna znanja iz računalništva in informatike po tistem, ko so že zaključili formalno izobraževanje. V mislih imamo različne tečaje ali izobraževanja s področja spretnosti uporabe informacijske tehnologije, ki so danes nujne za uspeh.

Medtem ko se pri nas izobraževanje s področja računalništva pogosto opravlja po končanem študiju (razen v šolah, kjer je IT primarna vsebina), je v tujini več poudarka že med formalnim izobraževanjem. Stroka in politika sta spoznali, da je splošna izobraženost populacije na tem področju ključna za napredek družbe.

Bo omrežje pete generacije res boj varno in varčno?

V prejšnji številki smo pisali o tem, da od bodočega javnega mobilnega omrežja pete generacije (5G) v primerjavi z obstoječim omrežjem četrte generacije (4G) uporabniki pričakujemo več.

Od prihajajočega omrežja 5G pričakujemo presežke, med drugim tudi povečano zmogljivost in odzivnost ter stalno razpoložljivost, vendar bo vse ostalo prazna črka na papirju, če omrežje ne bo tudi bolj zaupanja vredno in ekološko.

Nadvse zanimiv članek izpod tipkovnice izr. prof. dr. Boštjana Batagelja s Katedre za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • CES 2021: Kaj je prinesla letošnja največja tehnološka konferenca
  • Najboljša aplikacija za pogovore, če vas skrbi za zasebnost
  • Samsung Galaxy S21 je končno tukaj

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,