Spletni brskalniki
21.02.2011 14:55

Deli z drugimi:

Share

Nova Opera Barracuda je že v vodi

Čeprav ima veliko manjši tržni delež od konkurentov, brskalnik Opera postaja izbira vedno večjega števila uporabnikov.
Čeprav ima veliko manjši tržni delež od konkurentov, brskalnik Opera postaja izbira vedno večjega števila uporabnikov.

Veliko priljubljenost brskalnika Opera, lahko pripišemo hitremu razvoju in kvalitetnim ter inovativnim idejam v bolj ali manj pomembnih segmentih. Male stvari, ki včasih nekomu spremenijo življenje, že od nekdaj privlačijo uporabnike Opere, ki že skoraj fanatično prisegajo večno zvestobo brskalniku, ki v novi različici 11.10, prihaja v karakterju ribe. (Karkoli bi že naj to pomenilo).

Opera 11.10 Barracuda je na voljo v različici alfa. Norvežani so namreč tokrat na ogled postavili build 2005, za vse pustolovce, ki si želijo najnovejšega. Ekipa Opere je ob tem objavila, da je jedro brskalnika nadgrajeno iz različice 2.7.61 na različico 2.8.99, kar je velik korak naprej pri implementaciji Web Open Font Format-a (WOFF) in omrežni združljivosti z drugimi brskalniki. Poleg WOFF-a, Barracuda prinaša tudi ostale spremembe, vključno z v začetku izključenima TLS 1.1 in 1.2, jasno označenimi HTTPS preusmeritvami, odstranjenim master geslom za client certifikate in podobno.

V opozorilo naj bo, da na računalnikih Apple ne bo delovalo HTML5 predvajanje videa. Čeprav je Opera Alpha 2005 relativno stabilna, se uporabnike opozarja, da Barracuda še ni pripravljena za vsakodnevno uporabo, ampak le za testirane.

Barracudo lahko poskusite, če imate Windows, Mac ali Linux.

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku