Telefonija
05.12.2005 13:39

Deli z drugimi:

Share

Nova možnost brezgotovinskega polnjenja Mobiračunov

Družba Mobitel je v prazničnem obdobju uporabnikom in naročnikom GSM/UMTS ponudila nove načine polnjenja Mobiračunov. Obstoječim načinom polnjenja se pridružujejo novi, enostavni in varni načini polnjenja prek ukaznega niza in mobilnega portala Planet, ki uporabnikom omogočajo brezgotovinsko polnjenje svojih in tujih Mobiračunov na daljavo. Plačilo polnjenja računa se opravi prek Monete in kreditnih kartic Mastercard/Eurocard, Karanta ali Visa.

Osnovni način polnjenja Mobiračunov je prek Mobikartic, ki jih uporabniki lahko kupijo na številnih prodajnih mestih po Sloveniji. Pri polnjenju Mobiračunov uporabniki lahko izbirajo med štirimi vrednostmi: 1.000, 2.500, 5.000 in 10.000 SIT. Vse bolj priljubljeni načini polnjenja svojega ali tujega računa pa so polnjenja z ukaznim nizom prek interneta, prek mobilnika na številki 123 in prek storitve Mobimam. Obstoječim načinom polnjenja Mobiračuna pa se pridružujejo novi, varni in uporabniku prijazni načini polnjenja prek mobilnega portala Planet in prek ukaznega niza, tako doma kot v tujini.

Polnjenje Mobiračuna z Moneto je praktična, hitra in varna storitev za vse uporabnike Monete, tako za naročnike Mobitel GSM/UMTS, naročnike Debitela in za uporabnike Monete pri Novi KBM. Polnjenje Mobiračuna z Moneto omogoča takojšnje brezgotovinsko polnjenje Mobiračuna doma in v tujini z enostavnim ukaznim nizom ali prek mobilnega Planeta, pri čemer znesek polnjenja bremeni uporabnikovo Moneto pri operaterju ali drugem izdajatelju. Z Moneto lahko svoj Mobiračun neposredno (z ukaznim nizom *127*vrednost polnitve*PIN#) napolnijo Mobiuporabniki, ki uporabljajo Moneto Nove KBM, tuj Mobiračun pa lahko napolnijo vsi uporabniki Monete z ukaznim nizom *127*vrednost polnitve*številka, ki jo polnijo#. Pri slednjem morajo uporabniki Monete Nove KBM pred koncem niza dodati še PIN svoje Monete in njeno zaporedno številko (oboje ločeno z *), če jih imajo na svojem mobilniku morda več. Po izvedbi postopka uporabnik prejme sporočilo SMS o opravljeni polnitvi Mobiračuna, sporočilo SMS pa prejme tudi Mobiuporabnik, ki mu je bil račun napolnjen.

Polnjenje Mobiračunov prek mobilnega Planeta je enostavno. Uporabniki Mobitel GSM/UMTS v sklopu Moj Mobitel poiščejo Polnjenje Mobiračuna, kjer lahko napolnijo svoj ali tuj Mobiračun, preverijo pa lahko tudi stanje svojega Mobiračuna. Izbirajo med štirimi načini polnjenja. Mobiračun lahko napolnijo prek Monete, kreditnih kartic, storitve Mobimam ali Mobikartic. Uporabnik potrebuje le mobilnik, ki podpira prenos podatkov in omogoča odpiranje varne povezave “https”. Pri polnjenju prek mobilnega portala Planet uporabnika vodijo jasna navodila: uporabnik najprej vpiše Mobiračun, ki ga želi napolniti, zatem izbere način plačila in vrednost polnitve ter druge podatke, na koncu pa polnitev potrdi. Pri polnjenju prek mobilnega portala Planet se količina prenesenih podatkov oziroma čas trajanja podatkovne zveze obračuna po veljavnem ceniku.

Storitev polnjenja Mobiračunov prek kreditnih kartic je omogočena tudi Mobitelovim uporabnikom GSM/UMTS, ki so imetniki kreditne kartice Mastercard/Eurocard, Karanta ali Visa, tako doma kot tudi v tujini. Za znesek polnjenja se neposredno bremeni imetnika kreditne kartice.

Storitev polnjenja Mobiračunov prek storitve Mobimam je na voljo uporabnikom GSM/UMTS, ki so imetniki kreditne kratice Mastercard/Eurocard, Karanta ali Visa in so registrirani za uporabo storitve Mobimam.

Uporabnik, ki mu je bil račun napolnjen, je obveščen prek obvestila SMS o polnitvi na njegov račun. Poleg osnovnih informacij pa se lahko pripiše še poljubno besedilo. Uporabniki, ki polnijo Mobiračun prek mobilnega Planeta za izdajo računa potrebujejo referenčno številko. Slednjo ob vsakokratni polnitvi Mobiračuna s kreditno kartico, Moneto ali storitvijo, prejmejo kot potrditev o uspešnem polnjenju s sporočilom SMS.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več