Mrežna oprema
15.06.2012 14:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredni usmerjevalniki podjetja Western Digital

Usmerjevalniki iz družine My Net so opremljeni s tehnologijo FasTrack, ki določa prednosti določenega podatkovnega prometa.
Usmerjevalniki iz družine My Net so opremljeni s tehnologijo FasTrack, ki določa prednosti določenega podatkovnega prometa.

Western Digital je predstavil družino omrežnih naprav, ki so v prvi vrsti namenjeni uporabi v domačih omrežjih. Gre za stikala in usmerjevalnike iz nove linije My Net. Najnaprednejša naprava, usmerjevalnik z oznako N900 Central, ima vgrajen disk, s čimer lahko v domačem omrežju funkcionira tudi kot NAS naprava. Poleg Etherneta podpira tudi Wi-Fi povezovanje istočasno na frekvencah 2,4 in 5 GHz za povečano prepustnost, do podatkov pa je razen z računalnikom mogoče dostopati tudi preko spletnega vmesnika ali posebne aplikacije za pametne telefone. Na usmerjevalniku bomo prav tako našli USB izhod, ki ga lahko izkoristimo za pripojitev dodatnega diskovnega pogona ali tiskalnika. Usmerjevalnik N900 bo na voljo z diskom 1 ali 2 TB, njegova maloprodajna cena pa se bo gibala od 230 evrov navzgor. Cena usmerjevalnika brez vgrajenega diska bo seveda veliko manjša, in sicer bo za takšno različico potrebno odšteti 140 evrov.

Poleg modela N900 je Western Digital predstavil še usmerjevalnika z oznakama N750 in N600, ki se razlikujeta po maksimalni propustnosti podatkovnega prometa. Pri modelu N750 bomo našli dva USB izhoda, medtem ko je pri N600 zgolj eden. Za slabši model bo potrebno odšteti 65 evrov, medtem ko bo model N750 stal 95 evrov. WD je poleg usmerjevalnikov predstavil tudi omrežno My Net stikalo, ki bo na voljo z osmimi ethernet izhodi, zanj pa bo potrebno odšteti 55 evrov. Vse WD-jeve naprave so opremljene z napredno tehnologijo FasTrack, ki določa prednosti določenega podatkovnega prometa in s tem ustrezno prilagaja pasovno širino. Na ta način bodo npr. tiake aplikacije, kot je Skype, dobile prednost pred ostalim spletnim prometom, s čimer se uporabniku zagotavlja nemoteno delovanje.

Vas zanima več iz te teme?
brezžični internet WiFi ojačevalci routerji

Prijavi napako v članku