Računalništvo, telefonija
17.12.2015 12:18
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova igra The Room Three bo zasvojila vse, ki imate radi miselne strategije

Največji gaming v Sloveniji na sejmu Comptech
Največji gaming v Sloveniji na sejmu Comptech

Podjetje Fireproof Games je eno izmed tistih, ki se lahko na trgu pohvali z eno izmed najboljših iger vseh časov. Igra The Room, ki je na voljo vsem uporabnikom iOS in Android OS pametnih naprav je že dolgo nazaj fascinirala vse navdušence miselnih strategij. Poleg zanimive zasnove igre se razvijalci lahko pohvalijo z dovršenostjo pri vizualni zasnovi in implementaciji audio spremljav. Slednje se najbolje izraža v primeru, da ob igranju uporabljate slušalke. Sprehajanje po vlažnih, temnih in razpadajočih sobah, kjer prihaja do nepojasnenih subtilnih zvokov je namreč tako zanimivo kot samo reševanje ugank, ki se sproti pojavljajo.

The Room se je do sedaj na trgu nahaja v dveh izvedbah, razvijalci iz Fireproof Games pa so sedaj predstavili trejto izvedbo. The Room 3 je v tem trenutku na voljo samo uporabnikom iOS pametnih naprav. Igra je plačljiva in sicer vas bo zala 4,99 EUR. Kot je možno opaziti ima veliko navdušencev tudi v Sloveniji saj je ena izmed redkih aplikacij, ki imajo večje število ocen tako kmalu po tem, ko prispejo na trg.

Zasnova igre po eni strani ohranja dobre lastnosti predhodnikov a po drugi prinaša ravno pravšnjo količino novosti. Tako kot pri predhodnikih je vaša naloga v prostorih opaziti namige in poiskati načine kako odkleniti najrazličnejše predmete in se na ta način pomikati iz ene sobe v drugo. Pri tem pa se predstavljajo novosti. V predhodnih različicah je namreč vloga uporabnika bila usmerjena v to, da poišče npr. očala s pomočjo katerih lahko zazna skrito pisavo in si za sleherno uganko v sobi poišče za to primerno orodje. V tretji izvedbi pa je pozornost osredotočena na to, da si kot igralec potrebna orodja sestavljate sami. To pomeni, da ne prepoznate zgolj način kako določeno uganko rešiti ampak si morate poiskati tudi vse potrebne sestavne dele in sestaviti temu primerno orodje. Kompleksnost igranja je s tem rahlo višja vendar pa so navdušenci igre ravno to tudi pričakovali. V primeru, da The Room še ne poznate je skrajni čas, da preverite kako izgleda ena izmed najboljših iger v tem trenutku.


Prijavi napako v članku