Računalništvo, telefonija
22.09.2016 21:48

Deli z drugimi:

Share

Nova generacije protivirusne zaščite

Minilo je že 30 let od prvih protivirusnih programov, ki so se v tem času razvijali in posodabljali, vendar so se s pojavom kripto virusov pokazale njihove slabosti. Za odgovor na vedno nove in vse bolj množične računalniške grožnje, je podjetje Sophos predstavilo produkt Intercept X .
Sophos Intercept X
Sophos Intercept X

Protivirusni programi, ki pregledujejo vsako datoteko na podlagi protivirusnih definicij, so še vedno pomembni, a za kompletno zaščito rabimo več. Naloga protivirusnega programa nove generacije je onemogočiti grožnji, da pride do računalnika, jo ustaviti, še preden se zažene, jo počistiti iz sistema, narediti analizo za lažje razumevanje poti take grožnje in povrniti vse datoteke v stanje pred okužbo.

Zlikovci dnevno generirajo na tisoče novih variant že znanih virusov in tako skušajo prelisičiti protivirusne programe, vendar jih večina izkorišča nekaj deset znanih varnostnih lukenj v operacijskih sistemih in ostalih programih. Sophos Intercept X in Central Endpoint protection skupaj odkrivata še neznane viruse na način, da zaznata sosledje procesov in aktivnosti v računalniku ali na našem računalniškem omrežju, ki je značilno za določeno varnostno luknjo. Sophos Intercept X je pravi odgovor na vse izsiljevalske viruse (ransomware), ki so na pohodu in povzročajo največ težav podjetjem in domačim uporabnikom.

Intercept X deluje za uporabnika skoraj neopazno in ga lahko uporabljamo tudi kot dodatek že obstoječi protivirusni zaščiti. Intercept X bo naredil konec z nakupovanjem bitcoinov in trepetanjem za svojimi podatki, saj, ko zazna aktivnost izsiljevalskega virusa, le tega takoj ustavi, že šifrirane datoteke pa povrne nazaj brez posredovanja uporabnika.

Podjetja bodo cenila še naslednjo lastnost Intercepta X, to je sledljivost. IT osebje zanima, kje je izvor okužbe in kako je virus prišel v naš sistem ter kako se je širil. Analiza dogodka beleži vse datoteke, procese in ključe v registrih, ki so bili povezani s tem dogodkom. Tako se IT osebju omogoči krajši reakcijski čas za lociranje žarišča in morebitna dodatna opravila z odstranjevanjem grožnje.

Če želite izvedeti še kaj več o Sophos Intercept X kliknite na naslov: http://www.sophos.si/sl/produkti/zascita-streznikov-in-koncnega-uporabnika/intercept-x

Preizkusno različico Intercept X pa lahko prenesete iz naslova (potrebna je registracija): https://secure2.sophos.com/en-us/products/intercept-x/free-trial.aspx

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku