Računalništvo, telefonija
01.10.2014 17:52

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija povezljivih igrač

Nova generacija povezljivih igrač
Nova generacija povezljivih igrač

Z Rolling Spiderjem in Jumping Sumom predstavlja Parrot “MiniDrone”, tehnološke in zabavne povezljive robote, ki se jih upravlja s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom preko brezplačne aplikacije FreeFlight 3.

  • Parrot Rolling Spider: izredno kompakten leteči dron z neverjetno okretnostjo. Leti lahko zunaj ali v prostoru z izjemno hitrostjo in stabilnostjo. Leti po nebu, se obrača in zahvaljujoč odstranljivima kolesoma se kotali od tal do stropa.
  • Parrot Jumping Sumo: odziven potepuh z močnim karakterjem, ki se kotali, kroži, se obrne za 90° in skoči v višino in dolžino do 80 cm. Zahvaljujoč vgrajeni kameri vas ujame v središče avanture.

S Parrot MiniDronoma Rolling Spider in Jumping Sumo vse okoli vas postane izgovor za igro, svet pa se spremeni v ogromno igrišče.

Dirke, slalomi in akrobatike v zraku ali na tleh, preskakovanje ovir, … Parrot MiniDroni pretresajo pravila sveta igrač in pričenjajo obdobje dronov.

Stabilnost velikih dronov …

Izredno kompakten, lahek (55 g) in zelo robusten s svojo poliamidno strukturo je Parrot Rolling Spider leteči dron, ki se znajde tako zunaj kot v zaprtih prostorih.

Pilotira se ga v Bluetooth Smart* preko brezplačne aplikacije FreeFlight 3 za iOS in Android pametne telefone in tablične računalnike ter za Windows 8.1 in Windows Phone 8.1. Kot leteči akrobat; njegovi motorji popeljejo do visokih hitrosti letenja in obratov z osupljivo okretnostjo.

Leteti je lepo … Kotaljenje pa je tudi zabavno

Parrot Rolling Spider je lahko opremljen z dvema izjemno lahkima kolesoma, ki ju drži os iz ogljikovih vlaken (10 g). Ko sta kolesi pritrjeni na njegovo zgornjo stran, Rolling Spider dirka po tleh kot dirkalni avtomobil in lahko kot pajek pleza po steni in nadaljuje svojo pot po stropu. Ne mislite, da ta kolesa vplivajo na njegovo okretnost. Z isto hitrostjo se lahko požene v zrak in naredi obrat.

As akrobatike, na tleh in v zraku

Parrot Rolling Spider leti pri visokih hitrostih: hiti, se obrne desno, levo, naprej, nazaj in v stran z neverjetno fluidnostjo in stabilnostjo ter sledi ukazom pilota. Pilot lahko ‘oplazi’ zaslon od vrha do dna in Rolling Spider se bo obrnil v trenutku za 180°. Parrot Rolling Spider je v pripravljenosti, tudi ko ima motorje ugasnjene. Vržite minidron in njegovi senzorji to nemudoma zaznajo: samodejno se zaženejo motorji, v zraku se stabilizira in čaka na vaše ukaze.

Navpična kamera (60 sličic na sekundo), pozicionirana pod njegov trup, pomaga pri stabilizaciji med leti. Rolling Spiderju omogoča tudi, da posname posnetke, ki so shranjeni na 1 Gb Flash pomnilnika. Posnetke se lahko nato prenese na računalnik preko micro-USB konektorja.

Tehnične informacije: Bluetooth Smart (4.0): Ta brezžična norma komunikacije zagotavlja znatno znižanje porabe energije.. Povezava med pametnim telefonom/tabličnim računalnikom, s katerim pilotirate, in Parrot Rolling Spiderjem je samodejna. Brez potreb po iskanju naprave, brez potreb po kodah. Otročje lahka igra in doseg zunaj do 20 metrov.

Otrokom prijazno pilotiranje

Zahvaljujoč številnim senzorjem in avtopilotu je Parrot Rolling Spider izjemno enostaven za pilotiranje preko aplikacije FreeFlight 3, ki se jo lahko brezplačno prenese na platforme iOS in Android ter na Windows 8.1 in Windows Phone 8.1.

Kot lepo vzgojen ljubljenček ta povezljliv leteči robot upošteva vaše ukaze. Pritisnite na gumb ‘take off’ (vzleti): motorji se bodo zagnali, robot bo vzletel, se stabiliziral in čakal na vaša navodila. Če nagnete pametni telefon ali tablični računalnik v desno ali levo, Rolling Spider posnema vaše gibe. Sunite v desno in Rolling Spider se bo v trenutku obrnil za 90°. Imate dovolj igre? Pritisnite na gumb “landing” (pristanek) in procedura pristanka se bo pričela samodejno.

Tri barve, 12 razpoloženj

Parrot Rolling Spider je na voljo v rdeči, modri in beli barvi, z dodatnim kompletom 12 nalepk ust, ki jih prilepite pod njegov nos; tako Rolling Spider ni le videti kot kdo drug in izraža razpoloženje dneva.

Lahek, robusten, hiter; Parrot Rolling Spider je tudi zelo varen: motor se ustavi, ob stiku predmeta s propelerji.

Na voljo od septembra 2014 – cena: 109,99 €.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več