Računalništvo, telefonija
27.01.2009 10:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija mikrovalovnih pečic iz Gorenja

Mikrovalovne pečice postajajo nepogrešljiv del našega življenja. Premalo časa, pripravnost in dizajn so tisti elementi, ki pritegnejo še tako skeptične gurmane. Kako pa bi jih lahko bolje približali svetu računalničarjev? Nas čakajo USB mikrovalovke, povezane na svetovni splet? Tako bi recepte namesto s spleta brali naprimer kar na zaslonu same pečice? Gorenje vedno ponuja nekaj novega, a vendar podobne rešitve zaenkrat še ne obstajajo.

Nova linija mikrovalovnih pečic ne omogoča le pogrevanja hrane, temveč tudi pripravo pravih gurmanskih specialitet z žarom ali konvekcijo, elektronskim upravljanjem ter številnimi samodejnimi programi, ki resnično olajšajo pripravo jedi. S pomočjo žara na enostaven način dosežemo tako zaželeno hrustljavo skorjo, da pa bo hrana enakomerno zapečena z obeh strani, nas pečica sama opozori, ko jo je treba obrniti. “Triki” velikih kuharskih mojstrov lahko tako le z eno potezo oz. pritiskom na gumb postanejo del vsakega kuharskega repertoarja.

Novi samostojni kombinirani pečici GMO-25 DCB in DCE združujeta kar tri načine priprave hrane: mikrovalove, žar in konvekcijo. S prostornino 25 litrov in močjo konvekcije do 1350 W bomo kos tudi najzahtevnejšim kuharskim podvigom.


Prijavi napako v članku