Računalništvo, telefonija
03.03.2005 11:11

Deli z drugimi:

Share

Nova držala za Nokie

Nokia je predstavila tri nova držala za uporabo mobilnih telefonov v avtomobilu. Tri vsestranske dodatke k avtomobilski opremi je mogoče uporabljati s širokim izborom mobilnikov iz Nokie in tudi mobilnikov drugih proizvajalcev. Predstavljena držala podpirajo tudi telefone UMTS, novost pa je držalo za preklopne telefone.

Prvo držalo za mobilne telefone tretje generacije (UMTS) je držalo Nokia Mobile Holder CR-27, ki je posebej prilagojeno uporabi mobilnikov Nokia, ki podpirajo tehnologijo UMTS, tudi pred kratkim predstavljenemu mobilniku Nokia 6680. Elegantna oblika držala dopolnjuje stil telefonov, vgrajen antenski spojnik pa omogoča priklop na zunanjo anteno in ponuja uporabnikov dostop do omrežij GSM in UMTS.

Nokia je predstavila držalo za mobilnik Nokia 6101, ki je bil pred kratkim predstavljen na srečanju 3GSM World Congress v Cannesu. Držalo Nokia Mobile Holder CR-34 je posebej oblikovano za tovrstne telefone in predstavlja novost, saj je mogoče telefon uporabljati v odprt ali zložen.

Uporabniki dodatne opreme Nokia lahko držala uporabljajo z različnimi mobilnimi telefoni. Novo držalo Nokia Universal Holder pa predstavlja naslednji ključen korak k vsesplošni uporabnosti. Elegantno držalo je prilagojeno za uporabo z najrazličnejšimi mobilniki iz Nokie in tudi z mobilniki drugih proizvajalcev.

Trojček novih držal za mobilne telefone bo na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta. Nokia opozarja, da je potrebno pri uporabi mobilnega telefona upoštevati zakonodajo in varnostne ukrepe.


Prijavi napako v članku