Procesorji
18.04.2012 12:35

Deli z drugimi:

Share

Nova doba računalniških sistemov Puresystems

S sistemom PureSystems, IBM uvaja nov koncept oblikovanja računalniških sistemov, ki združujejo strežnike, pomnilnike in omrežno infrastrukturo v visoko avtomatiziran in preprosto manevriran stroj.
S sistemom PureSystems, IBM uvaja nov koncept oblikovanja računalniških sistemov, ki združujejo strežnike, pomnilnike in omrežno infrastrukturo v visoko avtomatiziran in preprosto manevriran stroj.

IBM je z uvedbo nove tehnološke kategorije “integriranih ekspertnih sistemov” napovedal, da bo naredil pomemben korak k novi, enostavnejši dobi računalništva. Nova družina izdelkov vključuje znanja, ki jih je IBM zbiral preko svojih izkušenj in vodenjem različnih IT operacij v več kot 170 državah sveta. Družina IBM-jemovih ekspertnih integriranih sistemov – PureSystems – je rezultat vlaganja dveh milijard ameriških dolarjev v raziskave ter prevzem številnih podjetij v zadnjih štirih letih. IBM je namreč integriral vse elemente informacijske tehnologije, tako fizične kot virtualne v enoten sistem. Nova družina informacijskih sistemov strankam omogoča alternativo današnjemu modelu poslovnih računalniških sistemov, za katere so potrebna znatna sredstva za namestitev, delovanje in upravljanje.

Z uvedbo nove družine izdelkov PureSystems je IBM predstavil tri glavne izboljšave, ki kažejo na novo dobo računalniških tehnologij, podjetjem pa pomagajo zmanjšati visoke stroške in kompleksnost povezano z uprabljanjem informacijskih tehnologij.

Proporcionalna ali „Scale-In“ arhitektura sistema

S sistemom PureSystems, IBM uvaja nov koncept oblikovanja računalniških sistemov, ki združujejo strežnike, pomnilnike in omrežno infrastrukturo v visoko avtomatiziran in preprosto manevriran stroj. Proporcionalna arhitektura sistema dosega veliko večjo gostoto. PureSystems lahko namreč poganja dvakrat večje število aplikacij v primerjavi s prejšnjimi sistemi.

Strokovna znanja

IBM prvič v zgodovini v svoje sisteme vključuje tudi tehnologijo in strokovna znanja preko edinstvene programske opreme, ki računalniškim sistemom omogoča samodejno izvajanje osnovnih nalog, kot so različne konfiguracije, nadgradnje itd.

Integracija za Cloud

Vsi izdelki iz družine PureSystems so pripravljeni za delo v virtualnih okoljih. Na ta način podjetjem omogočajo hitro postavitev lastnih oblačnih storitev, ki jih lahko uporabniki prilagajajo po lastnih potrebah.


Prijavi napako v članku