Telefoni
23.06.2016 21:45
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova aplikacija Samsunga za ljubitelje virtualne resničnosti

Nova aplikacija Samsunga za ljubitelje virtualne resničnosti
Nova aplikacija Samsunga za ljubitelje virtualne resničnosti

Pri Samsungu se v tem trenutku veliko aktivnosti vrti okoli virtualne resničnosti. Poleg očal kot so Gear VR in naprav s pomočjo katerih lahko snemate 360 stopinjske video posnetke, se med drugim po neuradnih informacijah razvija pametni telefon Galaxy S8 z ločljivostjo 8K. Slednje izključno iz razloga, da se izboljša izkušnja pri uporabi telefona za virtualno resničnost.

Tokrat pa so za uporabnike pametnih telefonov Samsung Galaxy pripravili še dodatno novost. Na voljo je namreč aplikacija Samsung VR. Gre za nekakšen YouTube za 360 stopinjske video posnetke. Malce nenavadno pri Samsungu omenjeno enačijo z virtualno resničnostjo vendar pa je to v tem trenutku nepomembno. Pomembno je namreč, da je uporabnikom na voljo aplikacija s pomočjo katere lahko brskajo po zanimivih posnetkih in v kombinaciji z očali Gear VR spremljajo vsebine v virtualni resničnosti.

Aplikacija je na voljo samo za naprave, ki podpirajo virtualno resničnost in to samo za tiste modele, ki jih ponujajo pri Samsungu. Brezplačna aplikacija nadomešča predhodnico imenovano Milk, ki so jo pri Samsungu ponujali izključno podjetjem. Zdaj pa očitno pričakujejo video vsebine tudi s strani fizičnih uporabnikov. Samsung VR je v tem trenutku na voljo izključno na ameriškem trgu.

Trg virtualne resničnosti se v tem trenutku hitro razvija. Poleg Samsunga se za svoj tržni delež borijo še pri Facebooku, Googlu in Sony. Zaenkrat se trg deli na dve kategoriji naprav. Na eni strani se nahajajo podjetja kot je Oculus, ki na trgu ponujajo zmogljive a drage naprave katere za nemoteno delovanje potrebujejo še zmogljiv računalnik. Na drugi strani pa je vse večja izbira na področju dostopnih virtualnih očal. V to kategorijo cilja med drugim Google, ki je z novo generacijo operacijskega sistema Android predstavil nov način kako lahko s pomočjo dostopnih virtualnih očal uporabniki doživljajo virtualno resničnost na podobnem nivoju kot v primeru predhodno omenjenih produktov podjetja Oculus.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku