Računalništvo, telefonija
14.02.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

Nov SLA tiskalnik na slovenskem trgu

.. Napredek na področju 3D tiskanja še naprej spreminja način, kako podjetja pristopajo k izdelavi prototipov in proizvodnji ..
Sindoh A1 +
Sindoh A1 +

Ko tehnologija postane dostopnejša ter strojna oprema in materiali napredujejo, da se prilagodijo trgu, tako načrtovalci in inženirji vedno bolj vključujejo 3D tiskanje v svoj delovni proces.

3D tiskanje stereolitografije (SLA) postaja priljubljeno zaradi izjemne preciznosti in gladke površine izdelkov ter mehanskih lastnosti, kot so izotropija, vodotesnost in vsestranskost materiala.

Stereolitografija spada v družino aditivnih tehnologij, znanih kot fotopolimerizacija. Tiskalniki delujejo z uporabo svetlobnega vira – laserja ali projektorja tako, da strjujejo tekočo smolo v utrjeno plastiko. SLA kosi imajo najvišjo ločljivost in natančnost, najostrejše detajle in najbolj gladko površinsko obdelavo od vseh tehnologij 3D tiskanja, vendar je glavna prednost stereolitografije v vsestranskosti materialov. Proizvajalci materialov so ustvarili inovativne formulacije SLA smole s široko paleto optičnih, mehanskih in toplotnih lastnosti, ki ustrezajo standardom standardnih inženirskih in industrijskih termoplastov.

Na slovenski trg je s koncem leta 2019 vstopil profesionalni laserski stereolitografski 3D tiskalnik A1+ od južnokorejskega proizvajalca Sindoh.

Glavne značilnosti modela A1 +:


Odprti materiali: Tiskanje je združljivo z dentalnimi smolami drugih proizvajalcev: A1 + lahko tiska tako z lastno Sindohovo smolo, kot tudi z drugimi dentalnimi smolami v načinu Open Material. Poleg tega lahko nadzorujemo lasersko moč za učinkovitejše tiskanje.

Statični fokusni sistem: Statični fokusni sistem omogoča visokokakovostne rezultate tiskanja z ohranjanjem dosledne kakovosti tiska tako na sredini kot na robovih tiskanega izdelka.

Stabilen in moderen dizajn: Funkcionalna in estetska zasnova zagotavlja, da je tiskalnik kljub svoji velikosti videti zelo kompakten in stabilen.

Velikost tiskanega izdelka: Maksimalna velikost tiskanega izdelka 200 x 200 x 180 mm izboljša produktivnost s tiskanjem različnih velikosti in oblik hkrati.

Zmogljivost pametnega tiskanja: Optimalni parametri tiskanja se samodejno izberejo glede na obliko in lokacijo tiskanega izdelka, da se doseže visoka stopnja uspešnosti tiskanja na katerem koli mestu znotraj komore.

Pospešena hitrost tiskanja: Namesto metode Vector se za pospešitev hitrosti tiskanja izbere edinstvena metoda skeniranja Raster, ki omogoča tiskanje več modelov hkrati.

Samodejno dovajanje smole: Za varno in priročno samodejno oskrbo s smolo senzor zazna zadostno količino smole in če je smole premalo, se bo iz kartuše samodejno dovajala v rezervoar za smolo.

Funkcija video nadzora tiskanja preko spleta: Uporablja se za spremljanje napredka tiskanja in omogoča daljinsko upravljanje tiskalnika s pomočjo kamer. Tiskalnik lahko upravljate preko omrežja z enim računalnikom.

Pogovorni in intuitivni uporabniški vmesnik: Sindoh A1 + ima edinstveno obliko GUI z intuitivnimi ikonami za priročno delovanje različnih funkcij.

Visoka povezljivost: Za raznoliko in hitrejše tiskanje so podprti Ethernet (1G), USB 3.0 naprava / 2.0 Host in Wi-Fi.

Za več informacij o SLA 3D tiskalniku A1+ se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. (P.R.)


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več