Telefoni
28.02.2011 14:49

Deli z drugimi:

Share

MHL: Nov mobilni standard za prenos podatkov

MHL: Nov mobilni standard za prenos podatkov
MHL: Nov mobilni standard za prenos podatkov

Če ste mislili, da je trenutno na voljo dovolj standardov za prenos podatkov, ste se pošteno zmotili. Najnovejši hit predstavlja MHL (Mobile High-Definition Link), standardni vmesnik za neposredno povezavo mobilnikov in ostale mobilne tehnologije z HDTV sprejemniki. Ena izmed prvih naprav, ki vključuje MHL standard, je prav gotovo prihajajoči pametni telefon Samsung Galaxy S2.

MHL standard za svoje delovanje uporablja microUSB priključek s stikalom. Na ta način samodejno prepoznava in preklaplja med USB / MRT načinom med prenosom 1080p HD videa na HDMI vhod TV naprave. Zanimivo je tudi, da hkrati prihaja tudi do polnjenja mobilne naprave. MHL prav tako omogoča uporabo mobilnika v funkciji daljinskega upravljalnika, s čemer bo že v bližnji prihodnosti omogočen popoln nadzor TV naprave kar iz mobilca. MHL zahteva poseben kabel in sicer moški microUSB na moški HDMI.

No, za razliko od HDMI-ja, bodo MHL standard uporabljala podjetja, kot so Sony, Silicon Image, Toshiba, LG in Samsung in ne samo posamezne družbe. MHL standard bi se naj začel v naprave implementirati že v 2. četrtletju tega leta.


Prijavi napako v članku