Računalništvo, telefonija
08.07.2016 11:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov čistilec zraka za vašo sobo prečisti 8 litrov zraka na sekundo

Bodo naša mesta napajali obnovljivi viri energije? 100 %!
Bodo naša mesta napajali obnovljivi viri energije? 100 %!

Kvaliteta zraka postaja vse pomembnejši dejavnik, ki vpliva na dolgoročno zdravje slehernega posameznika. Tudi v Sloveniji se prebivalci pogosto soočajo z umazanim zrakom kar med drugim zlasti velja za prebivalce samooklicanega najlepšega mesta na svetu, Ljubljane. Zimski meseci so za dihala lahko huda preizkušnja. Težava je, tako kot večina ostalih, rešljiva in zato so se je lotili med drugim letalski inženirji, ki se spoznajo na razvoj motorjev.

Končni rezultat je majhna napravica Wynd. Razvijalci obljubljajo, da zmore prečistiti 8 litrov zraka na sekundo kar je velik dosežek za napravo, ki jo lahko postavite na mizo in ne bo zavzela več prostora kot majhna vaza za rože. Naprava je primerna tudi za uporabo v vaši spalnici in vam na ta način zagotavlja čisti zrak čez celo noč. Kot dodatek je možno odstraniti tudi senzor s pomočjo katerega se meri kvaliteta zraka v vaši neposredni okolici. Senzor si lahko pripnete na oblačilo in skozi dan merite kvaliteto zraka v vašem mestu. Na ta način si želi podjetje ustvariti mrežo senzorjev v mestu in natančen pregled nad tem kje se nahaja čistejši in kje bolj umazan zrak. Podatek bi tako lahko bil še kako priročen za vse tiste, ki se odločate za selitev na določeno lokacijo saj bi na ta način lahko preverili tudi čistost zraka.

Wynd je projekt, ki trenutno zbira sredstva na platformi za množično financiranje Kickstarter. Pri produkti naj bi do kupcev prispeli novembra letos. Dostava bo po zagotovilih razvijalcev omogočena po celem svetu zato je produkt potencialno zanimiv tudi za slovenskim kupcem. Cena za vse podpornike znaša 125 EUR.


Prijavi napako v članku